Mourinho és az irreális célok

Jose Mourinho többször is túlzottan becsvágyó célokat ért már el, ezért van az, hogy a játékosainak azt mondta, nyerjék meg a bajnoki címet ebben a szezonban.


A portugál szakember még az FC Porto együttesénél szerzett hírnevet magának, amikor 2003-ban UEFA-kupa sikerrre vezette a csapatot - majd sokkolta a világ labdarúgását azzal, hogy a következõ évben Bajnokok Ligáját nyert a kék-fehérekkel abban a sorozatban, melynek negyeddöntõjében Sir Alex Ferguson gárdáját ütötte ki a további szereplésbõl az Old Traffordon.

 

Öt évvel késõbb látszólag lehetetlen küldetésként az Internazional csapatával érte el ismét a BL-sikert, a Bayern Münchent verve a döntõben. Ráadásul az a siker azt jelentette, triplázni tudott az Interrel a 2009/10-es szezonban.

 

 

Jose jelenleg 20 trófeával rendelkezik, de ez a két Bajnokok Ligája gyõzelem kiemelkedik sikerei közül, amiket igazán esélytelenként ért el. Ezek az eredmények arról gyõzték meg az 53 éves szakembert, hogy a United megnyerheti idén a bajnokságot annak ellenére is, hogy az utolsó három szezonban ötödik, negyedik és hetedik helyen végzett a csapat.

 

"Szeretek ilyen elvárásokat állítani és szeretem, ha a játékosok érzik ezt" - nyilatkozta Mourinho. "Pályafutásom alatt néha irreális célokat tûztem ki. Ezzel a csapatot egy nem várt szintre tolod - BL-t nyerni a Portóval és az Interrel, mindegyik váratlan volt. Ezek nagyon kockázatos célok, célkitûzések voltak."

 

"Elsõ szezonomban megnyerni a bajnokságot kicsit ugyanilyen, de tetszik ez. Egyesek ezt arroganciának és hasonló tulajdonságoknak látnak, de ez nekem nem gond. Az igazság az, hogy én azt érzem, az ilyen célok csak segíthetnek a játékosoknak, menedzsereknek, kluboknak."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!