Mourinho reakciója a Community Shield gyõzelemre

A Manchester United elsõ trófeáját gyûjthette be Jose Mourinho irányítása alatt és a menedzser természetesen elégedett volt játékosaival a mérkõzés lefújása után.


A United teljesítményérõl
"Az elsõ félidõ sokkal jobb volt, mint a második, ami nem lep meg, mivel a csapat még nem elég fitt és még nem tudják a stabilitást fenntartani a mérkõzés egészében. A második félidõben Musa és Gray cseréjével, valamint Vardyval kiegészülve növelték a játék sebességét, ezzel saját maguk arculatára formálták a mérkõzést. Úgy vélem, ez egy fontos gyõzelem, de még sokat kell dolgoznunk. Nem lennék ambíciózus, ha azt mondanám, hogy ez egy fantasztikus teljesítmény volt, ugyanis ez nem volt az. Ez egy lehetséges teljesítmény volt a szezon ezen pontján. A srácok közül néhányan mindössze egy hét edzéssel állnak a hátuk mögött - Martial, Ibrahimovic, Fellaini. A többiek mögött két hét van, nem volt felkészülés Kínában, egy nagyon rossz felkészülés volt csak, szóval lépésrõl lépésre változunk, de úgy gondolom mindig fontos trófeával indítani."

"Az elsõ félidõ igazán jó volt, igazán stabil, nagyon domináns, nagyon kényelmesen játszottunk. A második félidõben érezhettük a játékiram változását, Musa, Gray és Vardy gyorsaságát tapasztalhatta meg egy kissé fáradt csapat, de aztán visszavettük a mérkõzés irányítását Mata és Herrera beállásával. Visszavettük az irányítást és egy nagyon fontos gólt szereztünk, amivel meg is nyertük az összecsapást."

A gólszerzõ Jesse Lingardról és Zlatan Ibrahimovicról
"Zlatan még veszélyesebb lesz, amikor dominánsabbá válunk és a tizenhatoshoz közelebb játszhat. Zlatan nem olyan gyors játékos, hogy 50 méterrel a tizenhatostól játsszon, ahol például Vardy nagyon veszélyes tud lenni. Zlatannak szüksége van a csapatra, hogy játsszanak, hogy elõkészítsenek, szüksége van a csapatra, hogy a támadóharmadba érkezhessen. Ez olyasvalami, amit szintén meg kell változtatnunk, ugyanis a csapat profilja eddig jobbára a labdabirtoklásról szólt. Még amikor olyan pozícióba is kerülnek a játékosok, hogy beadásra kerüljön sor, általában visszafele játszanak és megpróbálják a másik szélen végigvinni az akciót. Próbálunk változni. A valóság az, hogy a második gól egy ékes példája ennek."

Fellaini passzáról, melybõl Vardy egyenlített
"Úgy vélem ez a pálya lassúsága miatt történt. A mérkõzés elõtt megérintettem a pálya felszínét és azt gondoltam, 'Bajban vagyunk, mert gyors pályára lenne szükségünk, de ez a pálya nagyon lassú.' Jó pálya, de lassú. Nem tudom, hogy fellocsolták-e és azonnal elpárolgott a víz vagy csak szimplán elfelejtették, de valóban nagyon lassú volt. Szóval Marouane adott egy hátrapasszt és a labda lelassult, Vardy pedig minden ilyet kiszagol és nagyon gyors is. Úgy gondolom Bailly a tökéletes ellenfél az olyan játékosok ellen, mint amilyenek az õ csapatukban is vannak, hiszen Eric is ugyanolyan gyors, mint õk. Én tudom, hogy õ az, de mindig van benned egy kis kérdõjel, amikor egy játékos egy teljesen más szintrõl jön ide és elsõ tétmérkõzését játssza a Manchester Unitedben, ráadásul a Wembleyben, ilyen felelõsséggel, Smalling nélkül. Ahogy játszott úgy gondolom nagyon jó volt, de el kell, hogy mondjam, Daley is megadta számára a szükséges stabilitást."

 

 

 


Az elsõ trófea - köszönhetõen az elõdömnek
"Köszönetet kell, hogy mondjak Mr. Van Gaalnak, ugyanis az FA-kupa gyõzelem nélkül nem lennénk ma itt. Szereztem ma egy trófeát a klubnak, a srácoknak, a szurkolóknak és magamnak, de nem azért vezethettem ma a srácokat erre a meccsre, mert megnyertem az FA-kupát, azért lehettem ma itt, mert Mr. Van Gaal nyerte meg a kupát, szóval gratulálni szeretnék neki, mert részese ennek. Ez szép, jó szellemiségben játszottunk, mert egy olyan csapattal néztünk szembe, akik már felkészültek, akik együtt dolgoznak, és pontosan ugyanaz a csapatuk, ami tavaly is volt, mindössze annyi változtatással, hogy Kanté helyén immár King szerepel. A Leicester tisztában van a saját játékával és ezt már nagyon automatikusan tudják véghez vinni. Mi még egy folyamatban vagyunk. Menedzsert váltottunk. Továbbá pár játékost, valamint a futballstílusunk lecserélésén is dolgozunk, a játékelvünkön, szóval úgy gondolom ez jó [gyõzelem] volt."

Az új igazolásokról
"Eric (Bailly) az elsõ naptól kezdve dolgozik, velünk kezdte a felkészülést, meccseken szerepelt, fitt, szóval tudtam, hogy mindössze a személyiségén múlik, hogy elfogadja ezt a nagy lépést egészen a Villarrealtól a Unitedig és a Wembley-ig. Csak errõl volt szó. Nagyon kényelmesen érezte magát, szóval nem kérdés, hogy õ a mi emberünk. Zlatan fáradt. Úgy gondolom fáradt volt már a mérkõzés kezdete elõtt is, szóval kicsit lassú volt, hiányzott kissé az élesség, de aztán jött egy beadás, egy fejes, egy gól és egy trófea."

Pogba újra a Unitednél
"Õ (Pogba) egy fantasztikus játékos. Ha minden jól megy, õ egy nagyon fontos játékos, de nagyszerû keretünk van. Ma 7 játékost kihagytunk a keretbõl, és õk nagyon jó játékosok, akik ezért keményen dolgoznak, szóval vannak opcióink, megvannak a játékosaink, a keretünk. Úgy gondolom, elhódítjuk a mentalitást és a legnehezebb dolog az elvek elsajátítása, amit lépésrõl lépésre változtatunk, azonban azt láttam ma, hogy a csapat különösen védekezésben nagyon egységes, kiváló zónajátékot láthattunk, nem követték a játékosokat mindenfelé, nem nyitottak passzsávokat számukra. Védekezés szempontjából nagyon kompakt volt ma a csapat."

Egy hét a bajnokság kezdetéig
"Ez nagyon, nagyon fontos. Egy nap pihenés, egy hét munka. A tény, hogy vasárnap játszunk, egy extra napot ad számunkra, ez egy nagyon fontos hét, nincsenek sérültjeink, van egy eltiltottunk Smalling személyében, de mindenki egészséges. Úgy gondolom Lingardnak sem lehet különösebb baja, jó állapotban vagyunk ahhoz, hogy dolgozhassunk, de természetesen nagyon hosszú út áll még elõttünk [a szezonban]."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!