Mourinho elégedett keretével

José Mourinho elmondása szerint elégedett a Manchester United keretével, miután tegnap véglegesítették Paul Pogba átigazolását.


A portugál menedzser négy top kvalitású érkezõvel kívánta megerõsíteni csapatát, a Bournemouth elleni vasárnapi Premier League rajt elõtt pedig Eric Bailly, Henrikh Mhkitaryan, Zlatan Ibrahimovic és Paul Pogba aláírásait is sikerült megszerezniük.

 

Néhány távozóra az átigazolási idõszak vége elõtt még számítani lehet, Mourinho azonban kijelentette, szüksége van merítési lehetõségre, hogy megbirkózzanak a szoros programmal, amely az Európa-ligába és a Ligakupába való bekapcsolódással csak még inkább kaotikussá fog majd válni.

 

"Nagyon elégedett vagyok a keretemmel" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Ez az elsõ alkalom, hogy ennyi játékossal dolgozom együtt, mert általában 20 mezõnyjátékos plusz kapusok szokták alkotni a keretemet, most azonban 23 mezõnyjátéksom van a kapusok mellett - ez pedig még nehezebbé teszi a döntésemet, így néhány játékost kölcsönbe kell engednem, vagy meg kell próbálnom eladni."

 

"De ez a 23 játékos nagyszerû csapatot alkot, és szerintem ebben a pillanatban - ezt pedig közöltem is velük - némi frusztráció van azokban, akik nem tudnak a csapat közelébe kerülni. Keményen dolgoznak, de lesz, aki nem fog ígyse a csapatba kerülni, ez pedig jellemzõ lesz a következõ két-három hétre, mert hetente csak egy bajnokink lesz."

 

"Szeptemberben azonban elrajtol a Ligakupa és az Európa-liga is, és elkezdünk heti három meccset játszani, így mindenki érintett lesz valamilyen szinten, ami jó dolog. A játékosok között nagyfokú empátia mûködik, úgyhogy elégedett vagyok a kerettel."

 

 

Mourinho egyértelmûen elégedett a vezetõség munkájával, amely az általa kijelölt átigazolási célpontok megszerzését illeti.

 

"Szerintem a klubnál fantasztikus munkát végeztek" - tette hozzá.

 

"Nem is lehetnék boldogabb a piacon való tevékenységünket illetõen, mert szereztünk négy olyan játékost, akikben nagyon hiszünk, és úgy gondoljuk, hogy illik a - taktikai, fizikális és személyiségbeli - profiljuk hozzánk."

 

"És mindannyiukat sikerült a Premier League rajta elõtt megszerezni, úgy hogy az átigazolási piac csak a hónap végén zárul - szinte már tradíció, hogy a csapatok többsége egészen odáig kivár, csak halaszt és csak halaszt. Mi az elõzõ hónap végére gyakorlatilag már befejeztük minden tevékenységünket, amely hihetetlen munkát jelentett a vezetõségünk részérõl."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!