Smalling kezd a városi derbin

Sir Alex Ferguson óriási bizalmáról tesz tanúbizonyságot Chris Smalling felé, amikor az ifjú angol hátvédet nevezi védõnégyesébe a Manchester City elleni hatalmas fontossággal bíró rangadóra.


A 2010. nyarán a Fulhamtõl igazolt hórihorgas bekk alkotja majd a United védelmének belsõ párosát, miután Rio Ferdinand vádlisérülése miatt továbbra sem bevethetõ. A másik, esetlegesen bevethetõ opció Jonny Evans lehetett volna a Vörös Ördögök hátsó sorában, ám a Wolves elleni vereséggel végzõdött találkozón kezdõként pályára lépõ játékos az észak-ír válogatott edzésén térdsérülést szenvedett, így õ rá se számíthat szombaton Sir Alex Ferguson.

 

"Rio kidõlt néhány hétre vádliproblémája miatt, míg Jonny Evans Észak-Írország válogatottjának edzésén szenvedett sérülést, így Chris Smalling fog játszani" - erõsítette meg Sir Alex Ferguson péntei sajtókonferenciáján.

 

"Biztos vagyok benne, hogy az ifjú Smalling jól teljesít majd."

 

A United menedzsere elmondta, Smalling kimaradás a Wolves elleni vereséget szenvedõ múlt heti csapatból - amikor is normális esetben pályára kellett volna lépnie Rio Ferdinand hiányában - nem az angol utánpótlás válogatott játékos képességeinek szólt. Tulajdonképpen egyáltalán nem annak.

 

"A múlt héten pénteken Chris egy kisebb húzódást érzett a hátában, ezért neveztem a Wolves ellen a cserepadra helyette Jonny Evanst. Ezt követõen, miután Rio kivált, egyértelmû volt, hogy a bemelegítést elvégzõ Jonny Evans fog pályára lépni."

 

"Nagyon, de nagyon elégedettek vagyunk Chrisszel. Mostanra már számos mérkõzésen pályára lépett, úgyhogy ez magával vonja, hogy mostantól nagyobb volumenû mérkõzésen is tapasztalatot kell szereznie. Azonban az eddig megszerzett tapasztalatait is remekül tudta haszonosítani, úgyhogy ezzel nem lesz gond."

 

"Kiemelkedõ teljesítményt nyújt, mióta hozzánk igazolt."

 

 

A United menedzsere ezek mellett elmondta, kerete remek állapotban várja az elõttük álló rangadót, bár beszéde idején még nem tudott meggyõzõdni róla, hogy minden játékosa megfelelõ állapotban tért vissza a hétközi válogatottbeli kötelezettségérõl.

 

"Chicharito ma, délkörül érkezik vissza, miután az Egyesült Állomokban szerepelt a mexikói válogatottal, úgyhogy csak késõbb tudunk meggyõzõdni róla, hogy milyen állapotban van" - tette hozzá.

 

"A holnapi mérkõzés egy nagyon nagy rangadó lesz számunkra, de a két csapat számára a bajnoki cím szempontjából is döntõ jelentõséggel bír, ez pedig egy nagyon izgalmas összecsapássá teszi számunkra ezt a találkozót."

 

"Remélhetõleg az idei szezonban mutatott remek hazai formánk kitart. Nagyon elégedettek vagyunk eddig az Old Traffordon nyújtott teljesítményünkkel."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!