Fiatal Vörös Ördögök a korosztályos angol válogatottakban

A szeptemberi válogatott mérkõzések sok izgalmat tartogatnak a United feltörekvõ tehetségei számára, miután a korosztályos angol válogatottak keretet hirdettek.


Marcus Rashford, aki válogatottbeli debütálásán gólt szerzett májusban, helyet kapott az angol U21-es válogatottban, melyet az Európa-bajnokságra jutásért játszanak majd Norvégiával szeptember 6-án, kedden, magyar idõ szerint 18:45-kor.

A 2016-os Európa-bajnokságot is megjáró fiatal U21-es meghívásáról Gareth Southgate, az U21-es válogatott edzõje így nyilatkozott az thefa.com-nak: "Figyelemre méltó utat járt be tavaly, és mi tudatosan fejlesztjük a fiatal játékosainkat."

"Nagyon sokat értekeztünk a Manchester Uniteddel az elmúlt szezonban, amikor márciusban az U20-asok között szerepeltettük õt, amit mind õk, mind mi úgy éreztünk, hogy a megfelelõ dolog, a megfelelõ idõben. Ezt követõen folytatta elõmenetelét, ami nagyszerû volt, és Roy [Hodgson] csapatában is részt vehetett az Európa-bajnokságon."

"Azonban most kevésbé valószínû, hogy a felnõttekkel tudott volna tartani, hiszen Sam [Allardyce] a folyamatosan szereplõ játékosokat részesíti elõnyben, így úgy véljük, ez egy nagyszerû lehetõség számára, hogy nemzetközi szinten is fejlõdhessen az U21-esekkel."

 

 

 


"Marcus egy fiatal játékos, és még mindig fejlõdik, szóval ez valóban egy nagy részét képezi a nemzetközi tapasztalatszerzésének. Jó mentalitással rendelkezik, szóval tudom, hogy megfelelõen fog reagálni és már várjuk, hogy vele dolgozhassunk."

Mindeközben a fiatal kapus, Dean Henderson csatlakozni fog két Unitedes csapattársához, Cameron Borthwick-Jacksonhoz és Axel Tuanzebéhez, azon 23 játékos között, akiket Aidy Boothroyd választott ki a Brazília elleni két U20-as mérkõzésre - egy kis felhozó mérkõzés a St George's Parkban, majd egy barátságos találkozó az Aggborough Stadiumban, Kidderminsterben, szeptember 4-én, vasárnap, magyar idõ szerint 15:30-as kezdéssel.

Henderson korábban már szerepelt korosztályos angol válogatottban, 2014-ben az angol U17-es gárdába kapott meghívót. Tuanzebe ez év júniusában debütált válogatott szinten, amikor Boothroyd U19-esei közé állhatott be csereként Mexikó ellen és pár nappal késõbb a két csapat újbóli összecsapásán már 90 percet szerepelhetett.

Borthwick-Jackson, aki a múlt héten került kölcsönbe a Wolverhampton Wanderers-hez, több korosztályos csapatban is szerepelt eddig egészen az U19-es együttesig.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!