Mourinho: A Fergie-time-ban nyertük meg

Jose Mourinhot örömmel töltötte el, hogy csapata klasszikus módon - egy "Fergie-time"-ban lõtt góllal - nyerte meg megérdemelten a drámai végkimenetelû összecsapást. A menedzser mérkõzés utáni reakcióit olvashatjátok.


Hamisíthatatlan Fergie-time
"[Sir Alex Ferguson] egy hatalmas legenda a klubnál és több, mint boldog vagyok, amikor azt mondhatom, hogy a 'Fergie-time'-ban nyertük meg a meccset. Tényleg több, mint boldog vagyok emiatt."

Végig bíztam benne, hogy meglesz a gól
"Tudom, ha késõn találunk be, az emberek arról fognak beszélni, hogy kissé szerencsések voltunk, de megérdemeltük, különösen a második félidõben. Nagyon domináltunk, nagyon intenzív ritmust diktáltunk és a támadásainkat tekintve végig bíztam benne, hogy meglesz a gól."

Tisztelet egy erõs ellenfélnek
"Azt kell, hogy mondjam, a Hull City remek munkát végzett és mindenáron védekeztek. Nem tudtak ellentámadást végigvinni, mert a mi védekezésünk is nagyszerû volt és bármikor, ha labdát veszítettünk, nagyon erõsek voltunk. De úgy vélem fantasztikusan jól teljesítettek, jár nekik a gratuláció, és ha én lennék a klub elnöke, azonnal odaadnám az állást Mike Phelannak. Mindenki láthatja, hogy a játékosok megtettek mindent és ezt érte tették. Nem tudtak többet tenni annál, mint amennyit nyújtottak, gratuláció Mike-nak és a Hull srácainak."

 

 

 


Rashford különleges hozzájárulása
"Egy nagy mosoly és egy nagy ölelés elég! Marcus [Rashford] rendkívül jól dolgozott, és ezt lehet érteni arra is, amikor a csapat bajban volt és mikor gólra volt szüksége. Amikor a Community Shield mérkõzésen 1-1-re álltunk és ma 0-0-ra, majd beállt és különlegesen jó volt a hozzájárulása a meccshez. Mindenki róla és Ibráról [Zlatan Ibrahimovic] beszél - képesek együtt játszani, ahogy azt ma is megmutatták. Úgy vélem még több munkával, a széleken is szerepelhet, de a srác egy csatár és amikor õ és Ibra egyszerre szerepel, különbözõ problémákat tudunk okozni az ellenfélnek. Ibra néha visszalép, mert szereti, ha nála lehet a labda, és Marcus gyors, és megvan az a góléhsége, hogy az utolsó vonalban támadjon. Kipróbáltunk mindent."

Fellaininek maradnia kellett
"Az utolsó változtatásként arra gondoltam, hogy lehozom Marouane-t [Fellainit], de aggódtam a rögzített szituációk miatt. Megeshet, hogy csak dominálsz, dominálsz és dominálsz, aztán jön egy rögzített szituáció és elbukod a mérkõzést. Marouane egy különleges fickó a védelmi munkánkban és úgy gondolom mindenki jól játszott és mindent beleadott."

A szurkolók is érezték
"A szellemiség csodálatos. Akkor nyered meg ezeket a mérkõzéseket, ha sokat szeretnél elérni. Ha kényelmes helyzetben vagy és azt gondolod, az egy pont nem rossz, vagy úgy véled majd lesz valami, nem fogsz nyerni, de a srácok az utolsó másodpercig hittek benne. Természetesen sajnálom a Hullt, de a srácaim megérdemelték a gyõzelmet, és ahogy a szurkolók buzdították õket, különösen a második félidõben, õk is érezték, és tudták, hogy mindent megteszünk."

A játék mentális oldala jelentheti a különbséget
"Elkezdtünk gondolkodni még a mérkõzés kezdete elõtt, hogy mit is adhat számunkra ez az összecsapás. Ismertük a védekezési módjukat. Tudtuk, hogy [Tom] Huddlestone egy hármasban fog szerepelni a középpályán és hogy nagyon szervezettek lesznek. Taktikailag megváltoztathatsz dolgokat, szituációkat hozhatsz a mérkõzésbe, megpróbálhatsz problémákat okozni az ellenfelednek, de a játék mentális oldala jelentheti a különbséget. Folyamatosan errõl beszéltünk."

Célunk a bajnoki cím
"A célunk egyetlen - bajnoknak lenni. Ha a szezon végén a második, harmadik vagy negyedik helyen végzünk, azért lesz, mert valaki jobb nálunk, ha ötödik vagy hatodik helyen végzel, az azért van, mert nem voltál elég jó. Minden mérkõzésen a gyõzelemre kell törekedned. Ha nem nyerünk, nem nyerünk, de a mentalitás megvan és a srácok mindent beleadnak. Fantasztikus látni, ahogy a szétnézek magam körül a kispadon és látom, ahogy velünk együtt szenvednek, majd a gólnál egyszerre ugranak fel. Kiváltság számomra ezekkel a srácokkal dolgozni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!