A Rashford-sztori folytatódik

A Manchester United csatára, Marcus Rashford folytatta eddigi hihetetlen évét vasárnap, miután a Hull City otthonában csereként beállt a második félidõben, majd a 93. percben góljával eldöntötte a mérkõzés sorsát.


Miután februárban az Európa-ligában, a Midtjylland ellen szerzett két góljával valósággal berontott a felnõtt csapat ajtaján, Rashford élénk teljesítményei segítettek számára, hogy a United szurkolóinak szívébe belopja magát, e kapcsolat elmélyítését pedig erõsen segítette a KCOM Stadiumban szerzett gyõztes találata.

Miután a tavalyi szezonban 18 mérkõzésen 8 gólt szerzett, Rashford talán nem érezte magát szerencsésnek, hogy kimaradt a United kezdõcsapataiból idáig, de döntõ teljesítményével megmutatta, ez semmilyen hatással nem volt rá.

A 71. percben történõ beállásakor már az oldalvonalat átlépve érezhetõ volt, hogy jelenléte energiával oltotta be a csapatot. Eltökélten próbált hozzájárulni az együttes játékához és segíteni, hogy a United megtörje a gólcsendet, és az angol játékos fel is használta frissességét, hogy a tökéletes hatást érhesse el azzal, hogy a Hull már túlterhelt védelmébõl kibújva eldöntse a mérkõzést.

A fiatal csereember már a hosszabbítás elõtt is betalálhatott volna, miután egy veszélyes elfutását követõen egy hosszúba tartó lövést eresztett meg, ám végül Eldin Jakupovic nagyot nyújtózva elérte a próbálkozást.

A mérkõzés utolsó pillanataiban nagyszerûen idõzítette befutását a csapatkapitány, Wayne Rooney lapos centerezésére, így mindössze két perccel a találkozó vége elõtt megszerezte mind a három pontot csapatának. A gól következtében a United teljes kispadja felpattant örömében, Rashford pedig az õket idegenbe elkísérõ szurkolók felé vette az irányt.

 

 

 


A gyõztes gólt szerzõ Rashford a mérkõzés után az MUTV-nek beszélve leszögezte, az eredmény egy igazi csapatjáték eredménye: "Elképesztõ ilyen módon az utolsó percben gyõztes gólt szerezni, de a csapat 94-95 percig egyben volt, szóval megérdemeltük."

"Minden utolsó másodperces gyõztes gól, nem számít, hogy ki ellen esik, ki az ellenfél, a mérkõzésnek milyen szakaszában, a szezon milyen szakaszában esik, egy nagyon fontos gól, szóval nagyon boldog voltam."

"Láttam a kialakuló helyzetet Rooney elfutásával, szóval be kellett futnom az ötösön belülre és a kemény csapatmunka végül kifizetõdött."

A United menedzsere, Jose Mourinho nem gyõzte dicsérni a fiatal csatárt a mérkõzés utáni interjúban: "Marcus [Rashford] rendkívül jól dolgozott, és ezt lehet érteni arra is, amikor a csapat bajban volt és mikor gólra volt szüksége. Amikor a Community Shield mérkõzésen 1-1-re álltunk és ma 0-0-ra, majd beállt és különlegesen jó volt a hozzájárulása a meccshez."

Majd a mérkõzés utáni sajtótájékoztatón hozzátette: "Marcus sokszínûséget hozott a futballunkba, mert õ más, mint Rooney, más, mint Zlatan. Nagyon boldoggá tett."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!