Mourinho extra szabadságot ad Zlatannak

A Manchester United válogatottban nem érintett játékosai pár nap szabadságot kaptak menedzserüktõl, José Mourinho azonban még náluk is tovább engedi el Zlatan Ibrahimovicot.


Fantasztikusan indult a svéd támadó karriere Manchesterben, ugyanis elõbb a Community Shield-döntõn szerzett gyõztes találatot, majd három bajnoki fordulót követõen háromszor tudott eredményes lenni a Premier League-ben is.

 

Miután a 2016-os, balul elsült Európa-bajnokságot követõen visszavonult a válogatottságtól, így a következõ napokban nem kell hazájába utaznia a nemzeti csapat összetartására, Mourinho azonban még nagyobb mértékû védelemben kívánja részesíteni.

 

"34 éves korodban már szükséged van a pihenésre" - kezdte a portugál menedzser.

 

 

"Nem játszhatsz 70 mérkõzést egy szezonban. Ezért azoknak, akik nem érintettek hazájuk válogatottjánál, 2 szabadnapot adtam - Zlatannak pedig négyet. Az ilyen szabadnapokat nem egy elõre kitalált rendszer szerint osztogatom."

 

"Minden az adott szituációtól függ. Õ pedig eddig az összes meccsünk összes percében a pályán volt. Tehát 4 mérkõzésen 360 percet játszott - megérdemli a négy napnyi pihenõt a nagy ember!"

 

Ibrahimovic elsõ, fejesbõl született góljával sikerült 2-1-re legyõzni a Leicester City-t a Wembleyben rendezett Community Shield-döntõben. Ezt követõen pedig a nyitófordulóban tudta bevenni a Bournemouth kapuját 25 méterre a kaputól.

 

A második játéknapon a Southampton már két Zlatan-góllal lett "gazdagabb", akik ellen szintén fejjel, majd tizenegyesbõl tudott eredményes lenni, azonban a klub hosszú évtizedek óta fennálló rekordját nem tudta megdönteni a Hull City ellen.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!