Rooney: Eljön majd Rashford ideje is a Unitednél

A Manchester United csapatkapitányát, Wayne Rooneyt lenyûgözi az ifjú Marcus Rashford tehetsége, de kijelentette, idõt kell adni a fiatal csatárnak, hogy ki tudja aknázni a benne rejlõ potenciált.


Rashford szombaton a kispadról beállva szerzett drámai, hosszabbításos gyõztesgólt a Hull City elleni bajnokin, amellyel a Vörös Ördögök sorozatban harmadik nyertes mérkõzésüket tudták le a Premier League-ben.

 

Ez volt a 18 éves csiszolatlan gyémánt kilencedik gólja 20. mérkõzésén, mióta februárban üstökösszerûen berobbant a felnõtt csapatnál, Rooney pedig arra számít, hogy még ennél is többet láthatunk majd az ifjú titántól az elkövetkezendõ hetekben-hónapokban.

 

"Marcus egy fantasztikus játékos, az európai futball egyik legnagybb ígérete. Mi ezzel pontosan tisztában vagyunk, láthattuk már az elõzõ szezonban" - kezdte Rooney.

 

"Õ még nagyon fiatal, éppen ezért nagyon fontos, hogy két lábbal a földön tudjon maradni. Néha ez nagyon nehéz dolog, hiszen hihetlen tehetség lakozik benne, de játékostársként és csapattársként nekünk segítenünk kell õt ellavírozni a nehezségeken keresztül, hogy csak a futballra koncentrálhasson."

 

"Biztos vagyok benne, hogy eljön az õ ideje is. Parádésan teljesített beállása után, és gólt is szerzett. Nagyon fontos játékos számunkra."

 

 

Rashford meteorszerû megjelenése az angol futballban részvételt ért számára a 2016-os nyári Európa-bajnokságon, most azonban a felnõtt válogatott helyet a Háromoroszlánosok U21-es csapatába kapott meghívót. José Mourinho úgy érzi, Rashford profitálni tud majd a korosztályos válogatottban való szereplésbõl, amely véleményt maga Rooney is osztja.

 

"Nagy megtiszteltés számára, hogy Anglia színeiben játszhat" - tette hozzá.

 

"Nagy pillanat volt neki, amikor részt vehetett az Eb-n, de a fejlõdése szempontjából még fontos, hogy az U21-esek között játszhasson."

 

"Fontos, hogy meccsrutint szerezzen, mert erre még nem volt meg a lehetõsége igazán. Szerintem ez minden szempontból jó lesz számára. Ezt õ is tudja, és megérti, az ideje pedig el fog érkezni, nem csak a Manchester Unitednél, de az angol válogatottban is."

 

Miután a United kezdõcsapatában ebben a szezonban Zlatan Ibrahimovic szerepel csatárként, ezért eddig Rashfordnak csak két, csereként történõ pályára lépése van. Rooney számára ez azonban José Mourinho játékoskeretének mélységét, és erõsségét mutatja.

 

"Szerintem ez egy hatalmas különbség ebben az évben. Rengeteg olyan játékosunk ül a kispadon, akik az elõzõ szezonban minden mérkõzésen kezdõként játszottak, néhányan közülük pedig még az utazó keretbe se tudtak bekerülni."

 

"Nagy keretünk van, tele minõségi játékossal, és bárkire is számít majd a menedzser, az biztos, hogy el fogja látni a feladatát."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!