Valencia válasza Herrera dicséretére

Antonio Valencia alázatos választ adott Ander Herrera azon dicséretére, mely szerint "õ a legjobb jobbhátvéd a világon", ugyanakkor a United sztárja elismerte, jól esett számára társa dicséretét hallani.


Az ecuadori kiváló formában kezdte a szezont és egyértelmûen az egyik legjobbja eddig a Vörös Ördögöknek több gólpasszt is kiosztva a szélrõl, miközben védekezõmunkáját sem érhette kritika.

Herrera korábban meglepõ módon úgy nyilatkozott, szerinte Valencia posztján a világ legjobbja Dani Alves, a korábbi Barcelona, jelenleg Juventus hátvéd mellett. Bár ez az állítás a médiában egyes embereket igencsak meglepett, viszont tökéletesen megmutatja, Antonio milyen kiemelkedõ teljesítményeket tudhat eddig maga mögött Jose Mourinho irányítása alatt.

"Nos, hálás vagyok Ander kedves szavai miatt, de amit próbálok és teszek, az az, hogy egyszerûen minden nap keményen dolgozok az edzéseken" - mondta Valencia szerényen az MUTV-nek. "Szeretnék pluszt adni a Unitednek, a csapatnak, melyet imádok. Mindig szeretnék mindent beleadni ezért a csapatért. Egyáltalán nem érdekelnek az ilyesfajta egyéni dicsõségek. Természetesen nagyon kedves Andertõl, hogy ezt mondta, azonban én csak is a kemény munkával foglalkozom."

Valencia kitûnõ formája egybeesett Mourinho kinevezésével és a korábbi Sir Matt Busby Év Játékosa díjat elnyerõ játékos elismerte, az új menedzser bizalmat hozott a csapatba, ahogy gyõztes mentalitást is, ami remélhetõleg trófea-gyõzelmekre inspirálja majd az együttest ebben az évben.

 

 

 


"Úgy gondolom, hogy egy igazi önbizalom löketet adott a csapatnak és ez a pályán is látható" - mondta Antonio. "Mindenki magabiztosnak érzi magát, mindenki a labdát akarja és ez egy nagyon jó jel. Mindenki erõteljesen fut, jól mozog, olvassuk egymás mozgását és a játék építkezõ oldalára is ez jellemzõ, ez pedig nagyon fontos. A tanácsa ugyanaz az egész csapat számára: mindig gyõzni menjetek ki és legyen meg bennetek a bajnokokhoz illõ gyõztes mentalitás. Remélhetõleg a továbbiakban is hasonló stílusban leszünk képesek haladni."

"Láthatod az eddigi mérkõzésekbõl, hogy már lõttünk pár gólt, szóval ezt becsülhetjük, hogy ezen a téren jól mennek a dolgok. Elõre törünk és rengeteg gólhelyzetet alakítunk ki. Továbbá még több minõségi játékos érkezett, ez is segített a fejlõdésünkben."

Valencia minõségi teljesítményének mozgatórugója a jobbhátvéd posztján a támadásért való lelkesedése és az, hogy a jobb oldalról folyamatosan labdákat lõhet a tizenhatoson belülre, mellyel máris gólpasszt tudott adni Zlatan számára. A toronymagas csatár jelenléte megváltoztatta a United támadójátékának módját elõretöréseik során.

"Most van a tizenhatoson belül egy játékos, akit próbálhatunk megtalálni" - ismerte el Antonio. "Ezen túlmenõen pontosan tudjuk, hogy ki is õ, és õ bármely klubnál is szerepelt, mindig nagyszerû benyomást tett. A Unitednél is jól kezdte karrierjét és mi mindannyian itt vagyunk, hogy amennyire csak lehet, segítsünk neki."

"Tudjuk, hogy elõrejátszhatjuk neki a labdát, mert képes megtartani azt elöl, képes megtalálni a középpályásokat labdával és jól kijátszani a labdákat a szélekre. Tudod, hogy mindig jó opció, ha neki adod a labdát."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!