Rooney a világbajnokság után visszavonul a válogatottból

A 2018-as, Oroszországban megrendezendõ világbajnokság lesz Wayne Rooney utolsó nemzetközi tornája, miután az angol válogatott csapatkapitánya megerõsítette, két év múlva visszavonul a nemzeti csapattól.


Rooney megtarthatta a Háromoroszlánosok csapatkapitányi karszalagját, miután az új szövetségi-kapitány, Sam Allardyce is õt szavazta meg jobbkezének, így õ vezetheti ki a csapatot vasárnap a Szlovákia elleni vb-selejtezõn.

 

Azonban a Manchester Unitednél is hasonló pozíciót betöltõ játékos a mérkõzést megelõzõ sajtótájékoztatón bejelentette, a következõ világbajnokság után búcsút int válogatottbeli kötelezettségeinek, miután szerinte erre két év múlva "jön el a megfelelõ pillanat".

 

"Már az Európa-bajnokság elõtt elhatároztam magamat, így függetlenül attól, jól teljesítünk-e vagy sem, a folytatás mellett döntöttem, és az elmúlt hetek során nem kellett semmit átgondolnom az angol válogatott kapcsán, majd a behívót is megkaptam" - kezdte Rooney keddi sajtótájékoztatóját.

 

 

"Fantasztikus nemzetközi pályafutást tudhatok magam mögött, rengeteg mérkõzésen szerepelhettem, amelyek minden pillanatát élveztem, de ennek egy ponton véget kell érnie."

 

"Még nem vagyok öreg, 30 éves vagyok, és Oroszországban fog eljönni az idõ, hogy búcsút intsek a válogatottnak."

 

"Az elhatározásom megszületett errõl, de az függ Sam Allardycetól is, hogy behív-e, és az lehet-e az utolsó nemzetközi tornám. Voltak csúcs-, és mélypontok is, de büszke ember vagyok."

 

"Ez még mindig csak két év múlva lesz, én pedig már 16 évesen elkezdtem professzionális szinten futballozni, a válogatottban pedig 17 évesen mutatkozhattam be, szóval 15 évet tölthetnék a válogatott kötelékében, ami rengeteg idõ. Szerintem ez lesz az a pillanat, ami megfelelõ lesz a befejezésre."

 

Rooney jelenleg az angol válogatott történetének legeredményesebb játékosa, 53 találatával, ha pedig vasárnap pályára lép, akkor 116. alkalommal húzhatja majd magára hazája mezét.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!