Rashford mesterhármassal debütált az U21-es válogatottban

A Manchester United csatára, Marcus Rashford újabb lenyûgözõ debütálást tudhat maga mögött, miután kedd este háromszor is betalált az angol U21-es válogatottban Norvégia ellen.


A 18 éves játékos a 29., 66. és 72. percben talált be, utolsó gólját tizenegyesbõl szerezve, melyet õ maga harcolt ki és értékesített, Gareth Southgate csapata pedig végül 6-1-es gyõzelmet aratott Norvégia korosztályos válogatottja felett a Colchester Community Stadiumban.

Rashford tegnapi eredménye azt jelenti, hogy eddig négy sorozatban is góllal debütált az elmúlt hét hónapban - elsõ Unitedes mérkõzén, a Premier League-ben, majd Anglia felnõtt csapatában és végül az U21-es együttesben is. Marcus így nyilatkozott a mérkõzés lefújását követõen: "Úgy gondolom az egész csapat keményen dolgozott mind a 90 percen át. Végeredményképpen azt kaptuk, amit megérdemeltünk, szóval boldog vagyok."

Colchesterben a további gólokat a Chelsea fiataljai, Nathaniel Chalobah, Ruben Loftus-Cheek és Lewis Baker szerezték az angol csapatban, utóbbi pont akkor talált be, miután Rashfordot a mérkõzés vége elõtt négy perccel lecserélték. Ez az eredmény azt jelenti, hogy Angliának mindössze egyetlen gyõzelemre van szüksége fennmaradó két selejtezõ mérkõzésébõl, hogy kvalifikálja magát a következõ évi U21-es Európa-bajnokságra.

Az edzõ véleménye

Az örömtõl duzzadó Gareth Southgate a BBC Radio Five Live mûsorának nyilatkozott: "Amit ma este láttunk, az pontosan az, amit egész héten láttunk Marcus-tól. Nem csak a minõségre gondolok, hanem a munkához való hozzáállására is. Igazi alázattal csatlakozott a csapathoz [az angol felnõtt válogatottból]. Csak remélni tudod, hogy ez lesz a helyzet egy fiatal játékossal, de ez sosem magától értendõ. Mindannyiunkat lenyûgözött azzal, hogy mennyire jól illeszkedett be."

"Dicsérettel tartozom a többi srác, és a stáb tagjai felé is, hiszen úgy vélem, egy olyan környezetet teremtettünk, ami lehetõvé teszi a srácok számára, hogy kifejezzék magukat. Ha ez nem létezne, talán nem ugyanazokat a teljesítményeket láthatnád. Marcus azonban úgy teljesített, ahogy az edzésen tette egész héten, és nem vagyunk teljesen meglepõdve a történtek után."

 

 

 


"Az emberek azt kérdezik, probléma-e lejjebb jönni [a felnõtt válogatottból az U21-be], de bárki, aki látta a mérkõzést, látta annak minõségét is és a benne rejlõ kihívást. Olykor jó dolog a felnõtt csapattal utazni, és a kispadon ülni, a keret tagjának lenni, de ugyanakkor néha fontosabb játszani, játékperceket szerezni és önbizalmat meríteni belõle."

"Voltak taktikai kihívások a mai mérkõzésen, aminek megoldásából Marcus is kivette a részét. Véleményem szerint ez egy nagyon fontos hét volt az õ egyéni fejlõdésében."

Rashford a szokásostól eltérõen inkább a szélen kezdte a mérkõzést, Gareth Southgate ugyanis gyémánt alakzatban küldte fel együttesét. Amikor arról kérdezték, a jövõben a szélen, vagy középen fog inkább szerepelni Marcus, az U21-esek edzõje így felelt: "Úgy gondolom mindkét forgatókönyv lehetséges számára. Fiatalabb korában rengeteg játszott a szélen."

"Tudtam, hogy az a rendszer, amiben egész nyáron játszottunk, és amivel megnyertük a Toulon Tornát, illene hozzá, hiszen õ megcsinálja azokat az elfutásokat, amivel bejuthat a hátvédek mögé. Tudtam, hogy mûködhet. De ismételem önmagam, egy ilyen minõségû játékos képes alkalmazkodni és kilencesként vagy akár tizesként játszani. Úgy gondolom [hosszút távon] kilencesként fog szerepelni vagy szélsõként, aki képes befele törve gólveszélyes lenni."


Rashford góllal való debütálásai:

Manchester United elsõ csapat - 2016. február 25-e, United 5-1 Midtjylland, Európa-liga, Old Trafford (két gól)

Premier League - 2016. február 28-a, United 3-2 Arsenal, Old Trafford (két gól)

Anglia felnõtt válogatott - 2016. május 27-e, Anglia 2-1 Ausztrália, Stadium of Light (egy gól)

Anglia U21-es válogatott - 2016. szeptember 6-a, Anglia 6-1 Norvégia, Colchester Community Stadium (három gól)


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!