Manchester United 2-1 Manchester City

Izgalmas összecsapáson Rooney szenzációs góljának is köszönhetõen továbbra is a Vörös szín dominál Manchesterben.


Megerõsített középpályával állt fel mindkét csapat, ám végül a United hozta a közelezõt és megnyerte a városi rangadót!

Csapatok:

United: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Nani, Fletcher, Scholes, Anderson, Giggs - Rooney

Cserék: Lindegaard, Rafael, Carrick, Berbatov, Owen, Hernandez, Brown

City: Hart - Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta - Milner, Barry, Y. Touré, Silva, Kolarov - Tévez

Cserék: Given, Dzeko, Vieira, Wright-Phillips, K. Touré, Jo, Boateng

A hazaiak kezdték a találkozót, azonnal elõre indultak és az elsõ percben már szögletet harcoltak ki. Giggs ívelte be a pontrúgást, a hosszún Nani szedte össze a labdát, beadását azonban Hart könnyen fogta.

A 4.percben hatalmas lehetõség elõtt állt a City. Jobb oldalon jól passzolgatott Milner és Tévez. Az argentín kiválóan szöktette a Vidicrõl leszakadó Silvát. A spanyol az öt és feles sarkánál járt, már csak Edwinnel állt szemben, megcélozta a hosszú alsó sarkot, de pörgetése éppen mellé ment. Közel volt, de jó csapatnak van szerencséje, ahogy a mondás tartja.

Sir Alex Ferguson a középpályát kívánta erõsíteni mérkõzés elõtt, ám a labdát inkább a City járatta, ha nem is fölényesen, de náluk volt többet a labda a mérkõzés elején.

Az elsõ tíz perc végén Nani kísérletezett 22 méterrõl, de lövése a kapu fölé szállt.

Három percre rá Kolarov végezhetett el a bal szélrõl szabadrúgást, a hosszún érkezõ Yaya Touré azonban csúnyán kapu fölé fejelt.

A 16.percben Yaya Touré ugratta ki David Silvát szinte ugyanúgy, ahogy a mérkõzés elején tette Tévez, a spanyol középre lõtt ám Smalling kiválóan érkezett megelõzve a City játékosát és szögletre mentett.

Ezt követõen a játék negyed órán keresztül a két tizenhatos között folyt, a United felívelésekkel és beadásokkal próbált gyógyítani, de a szélrõ belõtt labdák használhatatlanok voltak.

A 31.perrcig kellett várni, mire egyik csapat eljutott újból lövésig, ekkor Kolarov próbálkozott 18 méterrõl, de lövése kapu fölé sikeredett.

Három perccel késõbb O'Shea szedett össze egy labdát saját térfelén, majd remekül indította Giggset a bal szélen, aki kapu elé ívelt, a labdára Fletcher érkezett, de hat méterrõl leadott fejesét Hart a bal alsó sarok elõl mentette. Ezt követõen Nani próbálkozásait láthatta az Old Trafford közönsége, ám két lövésébõl mindkettõ a felsõléc fölött hagyta el a játékteret.

A 41.percben azonban már betalált a portugál. Van der Sar kirúgása után került Giggs elé a labda, aki egybõl szenzációs labdát tálalt Nani elé, aki a tizenhatosnál járva átvette, majd a kimozduló Hart kapus mellett a hálóba gurított. Gyors támadás volt, gólt érdemelt! 1-0 a Unitednek.

 


A szünetig még egy Giggs lövést jegyezhettünk fel, ám az - ahogy Nani büntetõterületen kívülrõl leadott próbálkozásai - fölé szállt.

Félidõben tehát egy góllal vezettek Sir Alex Ferguson fiai, ám a City masszívan játszott végig, bár kapura 1-2 kivétellel egyáltalán nem voltak veszélyesek.

A második félidõre változtatások nélkül tértek ki a csapatok, ám elég halványan folytatták a mérkõzést. Az elsõ 10 percben kapu közelébe sem kerültek a gárdák.

Ezután aztán egy Silva és egy Nani lövés következett, az elõbbit könnyen hárította Van der Sar, míg utóbbi másfél méterrel a bal alsó sarok mellé ment.

A 60.percre Roberto Mancini már második cseréjét hajtotta végre és beküldte az addig szinte semmit nem alkotó Tévez mellé a bosnyák Dzekot. Ami hamar kiderült, hogy jó csere volt. A 65.percben Wright-Phillips lõtte középre a labdát jobbról épp Dzeko elé, aki a 11-es pont környékérõl egybõl lõtt, kövése azonban mellé ment volna, de megpattanva Silva hátán megtréfálva Van der Sart a kapu jobb felébe pattant, 1-1.

A gólra válaszolva Ferguson is cserélt, Lehozta Andersont, helyére beállt Berbatov.

A 74.percben Nani szaladt el a védõk között ügyesen, Berbatov jobbra elvitt két embert elõle, így a bal szélen Giggs teljesen üresen várhatta a labdát, de a portugál inkább lõtt, bár ne tette volna, lövése csúnyán fölé szállt.

Négy percre rá azonban a mérkõzés - és talán a forduló - legszebb pillanata következett. Scholes gyûjtött be a City térfelének közepén egy lecsorgó labdát, azonnal passzolva a jobb szélen álló Naninak. A portugál beívelése megpattant Zabaleta hátán, melyre Rooney eszmélt leggyorsabban és szenzációs ollózással a bal felsõ sarkot vette be. 2-1, ismét a hazaiaknál az elõny!!!

 


A 81.percben lehetett volna akár 3-1 is. Fletcher indult a vendég kapu felé, Berbatov a balján üresen kérte a labdát, de Darren mögé adta, így a lendület elveszett, Dimitar lövését pedig így már könnyen fogta Hart.

A lefújásig megtartotta elõnyét a United, okosan birtokolták a labdát és nagyon fontos gyõzelmet arattak.
 

 

 

Manchester United 2-1 Manchester City

Old Trafford, 75322 nézõ

Vezette: André Marriner 

 

United: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Nani, Fletcher, Scholes(Carrick 79.), Anderson(Berbatov 67.), Giggs - Rooney
Nem használt cserék: Lindegaard, Rafael, Owen, Hernandez, Brown

City: Hart - Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta - Milner(Dzeko 60.), Barry, Y. Touré, Silva, Kolarov(Wright-Phillips 53.) - Tévez
Nem használt cserék: Given, Vieira, K. Touré, Jo, Boateng

 

Gólszerzõk: Nani 41., Rooney 78. illetve Dzeko 65.

 

Sárga lap: Scholes, Giggs illetve Kompany, Milner

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Nani


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!