Jó ómen válogatott szünet után játszani a Unitednek

A Manchester United volt az egyetlen csapat az elõzõ szezonban, amely a válogatott szünet utáni mérkõzéseit egytõl-egyig megnyerte.


A világbajnoki selejtezõk miatti két hetes szünetet követõen a hétvégén újabb fordulót rendeznek a Premier League-ben, néhány klubnak pedig emiatt meg kell küzdnie azzal, hogy csak minimális idõ áll rendelkezésre az edzõpályán a következõ ütközetre való felkészüléshez.

 

Meghatározó hétvégéjéhez érkezett az angol pontvadászat rögtön a szezon elején, a Manchester United ugyanis a városi rivális Cityt fogadja az Old Traffordon, míg a Liverpool a bajnoki címvédõ Leicesterrel, a Tottenham a Stoke-kal, az Arsenal a Southamptonnal, a Chelsea pedig a Swansea Cityvel csap majd össze.

 

Ha az elõzõ szezont bármilyen szempontból alapul lehet most venni, akkor a United jó elõjelekkel várhatja a szombat koradélutáni rangadót, miután a 2015/16-os idényben négy válogatott szünet utáni fordulóban is gyõzelmet tudtak aratni.

 

A szeptemberi szünetet követõen 3-1-re tudtak nyerni a Liverpool ellen hazai pályán, de a másik Mersey-parti gárdát, az Evertont is meggyõzõ, 3-0-s gyõzelemmel tudták le az októberi szünet után. Novemberben csak az utolsó pillanatban, de 2-1-re legyûrték a Watfordot a válogatottak visszatérését követõen, majd áprilisban ismét az Everton volt a szenvedõ fél, amikor az Old Traffordon nyertek a március végi barátságos mérkõzések után.

 

Martial debütáló gólja a Liverpool elleni 3-1 alkalmával

 

A Premier League címvédõje, a Leicester is jól jött ki ezekbõl az alkalmakból, 10 pontot szerezve a potenciálisan megszerezhetõ tizenkettõbõl, csakúgy, mint a Middlesbrough, akik a másodosztályban tudnak felmutatni ugyanilyen eredményt.

 

Háromszor nyert, egyszer pedig veszített a Manchester City, a Chelsea és a Tottenham, míg a Tottenham, a Burnley és a West Brom nyolc pontot gyûjtött ezen alkalmakkal.

 

Másik véglet a Bournemouth és a Crystal Palace, amelyek négy mérkõzésen csak 1-1 pontot tudtak zsebre rakni, de a Southampton és a Swansea City se lehet büszke az általuk megszerzett 2 egységgel.

 

Miként szerepeltek válogatott szünet után a csapatok (2015/16)?

Szünet után megszerzett pontok Csapat(ok)
12 Manchester United
10 Leicester, Middlesbrough
9 Man City, Arsenal, Chelsea
8 Tottenham, Burnley, WBA
7 Stoke
6 Everton
5 Hull, Liverpool
4 Sunderland, West Ham
3 Watford
2 Swansea, Southampton
1 Crystal Palace, Bournemouth


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!