Schmeichel: A City sosem lesz nagyobb klub a Unitednél

A korábbi hálóõr szerint a Vörös Ördögök a világ egyik legnagyobb csapata és riválisaiknak örökké lépést kell majd tartania velük, függetlenül az elmúlt évek helyezéseitõl.


A Manchester City a korábbi szezonban elõkelõbb helyen végzett, mint a Manchester United, de soha nem veheti el tõlük a világ egyik legjobb csapata címet, nyilatkozta Peter Schmeichel.


A United megnyerte az FA-kupát az elõzõ kiírásban, de csak küszködve próbálja elérni régi dominanciáját, mellyel a Sir Alex Ferguson éra vége óta próbálkozik, ugyanis a skót legenda a 2012/13-as szezonban távozott a United kispadjáról.


Az elmúlt három szezonban a csapat a hetedik, negyedik és az ötödik helyen végzett csupán, mindig a City mögött, mely klub 2014-ben meg is nyerte a bajnokságot.  

 


Azonban Schmeichel, aki 398 alkalommal lépett pályára a United színeiben és egy kis ideig Manchester kék felében is varázsolt, hiszi, hogy ez csak egy egészen kicsi elakadás, melyet majd globális változások fognak követni.


"Ez egyszerûen nem kérdés, senki nem vitathatja, hogy a Manchester United a világ egyik legjobb csapata" - nyilatkozott az Omnisportnak a hétvégén az Old Traffordon megrendezésre kerülõ Manchesteri derbi kapcsán, ahol szerinte mindkét klub 100%-ban oda fogja tenni magát a mérkõzésen.


"Ennek a klubnak van talán a legtöbb szurkolója, támogatója és ezek a számok becsült információk, a hivatalosnál jóval több, szóval ez nem képezi vita tárgyát."

 


"Sokan kérdik, valóban ez a legjobb csapat a világon? Igaz, nem az elmúlt három év távlatában, hiszen nem voltunk ott Anglia legjobbjai között az elmúlt idõszakokban, míg a City ott volt az elsõk között."


"Van amit meg kell tanulnod, hogyha egyszer besétálsz a Old Trafford ajtaján, még hozzá az, hogy soha nem vagy jobb a legutóbb mutatott teljesítményedtõl. Neked mindig jobban kell teljesítened az utolsó eredményednél. "


"Ha megnézed a csapat utolsó három évét, láthatod, hogy nagyon kevés, amit elértek. Hetedik, negyedik és ötödik helyezés - ez nem a Manchester United. De a Manchester City viszont ott volt a legjobbak között, ezért is mondhatnád, hogy jelenleg a City a nagyobb klub kettejük közül, legutóbbi eredményeiket figyelembe véve."


"Ebben az idõszakban a Manchester Unitednek, népszerûségnek köszönhetõen nem volt lehetõségük arra, hogy ismét megközelítsék a világ legjobbja címet." 


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!