Mourinho véleménye a City-vereségrõl

José Mourinho természetesen csalódott volt elsõ, Manchester United menedzsereként elszenvedett veresége miatt.


Az elsõ reakciók

"Hogy mit gondolok a mai napról? Szerintem az elsõ félidõben sokkal jobbak voltak, mint mi. Rosszul kezdtük a mérkõzést. Néhány játékosunk mélyen tudása alatt kezdett, ami a koncentrációt, mentális képességeiket és a sebességüket illeti, mert ilyen helyzetben élesnek kell lenni gondokodásban és a játékban is. Egy ilyen kaliberû mérkõzésen kõkeményen meg kell azért fizetni, ha három-négy játékos nincs a megfelelõ szinten. A csapat pedig meg is fizetett érte."

 

Egy derbi, két különbözõ félidõ

"Az elsõ félidõben 35 percig a City uralta a meccset. Megérdemelten vezettek. Aztán az utolsó percekben sikerült gólt szereznünk, és akkor azonnal még egyet lõhettünk volna, de ezen kívül nem voltunk mérkõzésben az elsõ játékrészben. A fordulás után teljesen más volt a kép, amikor pedig becserélték Fernandot, azt amiatt tették, amit mindenki más is érzett, hogy irányítjuk a meccset. Sokkal veszélyesebbek voltunk, megvoltak a lehetõségeink az egyenlítésre, és ki tudja, mi lett volna akkor, ha ez sikerül. 45 percen keresztül nagyon keményen küzdöttünk. Mindent megtettünk, rengeteg kockázatot vállaltunk, más eredményt érdemeltünk volna."

 

 

A vereség meghatározó momentumai

"Szerintem rengeteg hibánk került megtorlásra. Elõször is: az elsõ félidei teljesítményünk - ahogyan kezdtünk, bizonyos játékosok teljesítménye azt mutatta, hogy törékenyek vagyunk. Emellett Mark Clattenburg játékvezetõ két döntését is elszenvedtük, mert még a legjobbak is hibázhatnak, ezt pedig két alkalommal meg is tette a mi kárunkra. Az elsõ Bravo esete volt Rooneyval szemben - tizenegyes volt és kiállítást ért. Ha egy játékos ugyanígy tesz a tizenhatoson kívül, akkor az ítélet szabadrúgás és piroslap, úgyhogy ennek büntetõt és kiállítást kellett volna érnie. Azonban lehet, hogy a játékvezetõ fején átfutottak egy ilyen döntés következményei, ugyanis az egy teljesen más mérkõzést eredményezett volna, õ pedig nem akart meghozni egy olyan döntést, amely ennyire meghatározó lett volna. A második hiba is egy tizenegyes szituáció volt - Otamendi könyökével ért a labdához. Megpróbálta blokkolni a beadást, de mögötte ment el a labda, majd elakadt a könyökében, ami szintén tisztán tizenegyest ért. Úgyhogy ezekért a hibákért mi bûnhõdtünk."

 

Megfelelõ volt a csapatösszeállítás?

"Nézzék, õszintén szólva, volt két-három olyan játékosom az elsõ félidõben, akikrõl ha tudtam volna azt, amit most tudok, akkor nem jelöltem volna õket a kezdõbe. De ilyen a futball, és van, amior a játékosok csalódást okoznak a menedzserüknek, míg máskor pedig meglepetést okoznak. A mérkõzés jellege miatt úgy gondolkodtam, hogy bizonyos játékosok bizonyos képességei az elõnyünkre válhatnak, de nem azt kaptam tõlük, amit vártam volna. Ez az õ hibájuk? Az én hibám? Igen, ez az enyém, mert én vagyok a menedzser, így én hibáztam, mert mindig én hozom meg a döntéseket."

 

Pozitívumok a második félidõbõl

"Pozitívumként emelhetõ ki a csapatszellem, és a mentalitás, ami jellemzett minket a második félidõben, ráadásul hihetetlen rizikót is vállaltunk egy olyan csapat ellen, amely védekezésre rendezkedett be, és arra várt, hogy lekontrázhasson minket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!