Mourinho elmagyarázta, miért hagyta otthon Rooneyékat

A Manchester United menedzsere, Jose Mourinho elmagyarázta, miért hagyott otthon öt elsõ csapatos játékost a Feyenoord elleni Európa-liga csoportmérkõzés elõtt.


A szélsõhátvédek, Antonio Valencia és Luke Shaw mindketten az Aon Training Complexben maradtak, ahogy az akadémiát is megjáró Jesse Lingard is és a nyári igazolás Henrikh Mkhitaryan sem utazott a csapattal. Wayne Rooney sem volt tagja annak a 20 fõs csoportnak, akik szerda délután Hollandiába utaztak.

A mérkõzés elõtt a De Kuipban tartott sajtókonferencián Mourinho rámutatott keretének erõsségére és arra, hogy vannak játékosai, akiknek szükségük van a játékra. Elõször arról beszélt, miért hagyta otthon kapitányát.

"Minden egyes mérkõzésen játszott a szezon kezdete óta" - mondta a menedzser riportereknek. "Kilencven percet az angol válogatottban is szerepelt. A múlt hétvégén is ennyit kapott, és szeretném, ha a következõ Premier League meccsre friss lenne. Abban a pozícióban, amelyben szerepel, sok opció áll a rendelkezésemre és játékos, szóval igazán nehéz lehetõséghez jutni."

 

 

 

 


Amikor arról kérdezték, Rooney hogyan fogadta a döntést, Mourinho nem volt hajlandó csak és kizárólag a tapasztalt csatárra fókuszálni: "Nos, úgy gondolom jobb elmondani a játékosoknak, hogy nem jönnek, de most csak Wayne Rooneyról beszélünk. Antonio Valencia és Luke Shaw sem utaztak a csapattal. Õk olyan pozíciókban szerepelnek, ahova vannak más opcióim is, friss játékosok erre a találkozóra, és friss játékosok a vasárnapi, következõ mérkõzésre."

"Csütörtökön itt játszunk, aztán visszamegyünk és vasárnap 13 órakor meg már a Watford otthonában. Megpróbálok erõs csapatot összeállítani itt, és vasárnap is, valamint pihenést biztosítani pár játékos számára. Wayne profi módon kezelte a helyzetet, ahogy a többi játékos is."

A csütörtöki mérkõzés egy kósza véletlen okán pontosan Luke Shaw lábtörésének egy éves évfordulójára esik, amit a PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája összecsapás során szenvedett el. Mourinho visszautasította, hogy ez lenne az oka, amiért Shaw otthon maradt Manchesterben.

"Nem, nem tudtam errõl" - mondta Jose a sajtókonferencia alatt az egyik újságírónak. "A döntés nem a negatív múltbéli történések miatt lett meghozva. Az ok egyszerû - Marcos Rojo egy nagyon jó játékos, aki nagyon jól dolgozik, nagyon keményen. Az elmúlt négy mérkõzésen csak Luke nevét láthattuk a Premier League-ben és úgy gondolom itt az ideje Marcos-nak is, hogy játszhasson, szóval ez egy egyszerû döntés volt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!