Feyenoord 1-0 Manchester United

Vereséggel kezdte szereplését az Európa-ligában a United.


Ahogyan azt várni lehetett és ahogy ígérte, Jose Mourinho több helyen változtatott kezdõcsapatán, melybe bekerült Matteo Darmian, Marcos Rojo, Chris Smalling, Morgan Schneiderlin is.

 

Sajnos az elsõ félidõ elég langyosra sikerült, a csapatoknak inkább fontosabb volt az, hogy ne kapjanak gólt, mint hogy betaláljanak az ellenfél kapujába.

 

Kilenc percet kellett várni az elsõ komolyabb eseményre, ekkor Toornstra kapott kiváló indítást, de mire lõtt, Darmain beérte és remek blokkolással hárította a veszélyt. Nem sokkal késõbb David De Geának akadt dolga Berghuis lövése után, majd Vilhena próbálkozását is hárítania kellett a spanyol kapusnak, de ezek a lövések inkább csak arra voltak jók, hogy a kapus ne unatkozzon.

 

A Feyenoord játékosai olykor túlzott keménységgel játszottak, melynek Eric Bailly és Juan Mata is szenvedõ alanya volt, de szerencsére mindketten felépültek.

 

A 17. percben Paul Pogba szabadrúgása a jobb felsõ sarok felé szállt, de nem igazán volt erõ a lövésben, Jones könnyedén hárított, még csak vetõdnie sem kellett. Hét perccel késõbb Rashford nagyszerû átadását követõen Darmian gurított szélrõl a tizenhatos vonalára Anthony Martialnak, a francia játékos lövése azonban ha centikkel is, de elkerülte a kaput. Végre egy szép támadást és komolyabb helyzetet is láthattunk a Vörös Ördögöktõl.

 

A félidõ utolsó 15 percében a Feyenoord próbált komolyabb nyomást gyakorolni ellenfelére, de csak szögletekig jutott el a hazai gárda, ezek a sarokrúgások azonban nem sok életveszélyt jelentettek.

 

A szünet elõtt még Darmian beadását Martial bólintotta Mata felé, ám a spanyol támadó nem érte el a labdát, így elhalt a támadás.

 

Nem lehetett azt mondani, hogy megszakadtak volna a pályán a játékosok. Bár a Feyenoord többet birtokolta a labdát, a manchesteri védelem remekül állta a sarat, a Herrera-Schneiderlin páros igen komoly falat emelt a védõtársak elé, õk ketten egy félidõ alatt 11 alkalommal állították meg a hollandokat. A védekezés jól mûködött, ám a támadások nagyon nem mentek, Rashford nagyon egyedül volt a védõk között.

 

Nem indult jól a második játékrész, legalábbis a jó focit szeretõ szurkolók számára biztosan nem, hiszen a csapatok továbbra is hozták az impotens játékukat. 1-1 távoli lövés azért jelezte, hogy meccs megy a pályán, de ezek a próbálkozások sem okoztak sok gondot.

 

Mourinho cseréket hajtott végre, azonnal ki is használta mindhárom lehetõségét, hátha valami színt tud vinni a csapat támadásaiba, de nem sok siker koronázta ezt a húzást.

 

A United továbbra is félgõzzel játszott, a Feyenoordon meg az látszott, hogy semmiképp nem akar gólt kapni és otthon vereséget szenvedni. Ami vissza is ütött a 79. percben, amikor a jobb szélen Jörgensen elfutott, nagyszerûen centerezett Vilhena elé, aki 15 méterrõl kilõtte a jobb alsót. De Gea tehetetlen volt, teljesen kiszolgáltatott volt a kapus. Egy "apró" szépséghiba a gólnál, hogy az indítás pillanatában Jörgensen lesen állt már... 

 

A bekapott gól után magasabb fokozatba kapcsolt a United, de a beadásokkal nem sokra mentek Ibrahimovic-ék. Zlatannak a végén még volt egy erõs szabadrúgása, amit Jones fogni tudott, ráadásul ki sem pattant a labda róla, így ebbõl sem lett gól.

 

Végül a Feyenoord otthon tartotta a három pontot, és bár lesgóllal nyert, de többet tett a sikerért. A Vörös Ördögökön nem az látszott, amit Mourinho mondott, miszerint meg szeretnék nyerni ezt a sorozatot. Ennél sokkal több kell ahhoz, hogy a csapat megnyerje az Európa-ligát.

 

 


Európa-liga, A-csoport
Feyenoord 1-0 Manchester United
De Kuip

 

Vezette: Jesus Gil Manzano

 

Feyenoord: Jones, Karsdorp(Nieuwkoop 90.), Botteghin, Heijden, Kongolo, El Ahmadi, Kuyt, Vilhena, Berghuis(Basacikoglu 68.), Jorgensen, Toornstra
Nem használt cserék: Hansson, Woudenberg, Vejinovic, Tapia, Kramer

 

United: De Gea - Darmian, Bailly, Smalling, Rojo - Schneiderlin, Herrera - Mata(Young 63.), Pogba, Martial(Depay 63.) - Rashford(Ibrahimovic 63.)
Nem használt cserék: Romero, Fosu-Mensah, Carrick, Fellaini

 

Gólszerzõ: Vilhena 79'

 

Sárga lap: Van der Heijden


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!