Mourinho támogatja játékosait

Jose Mourinho elismerte, nem lesz könnyû talpra állni két egymást követõ vereség után, amikor a United vasárnap a Watford otthonába látogat, de a menedzser teljes mértékben hisz játékosaiban.


A Vörös Ördögök múlt hét vasárnap a Manchester City elleni derbin szenvedtek vereséget odahaza, majd ezt az eredményt egy csalódást keltõ Európa-liga kudarc követte a Feyenoord stadionjában csütörtök este.

Ezek az eredmények kicsit lelassították a United szélsebes szezonkezdetét, azonban Mourinho szerint ez nem lesz hatással keretére. A rotterdami mérkõzés utáni sajtótájékoztatón beszélve a Vörös Ördögök menedzsere kiemelte, játékosai elhatározottak, hogy keményen dolgozzanak a körülmények ellenére is.

"Mérkõzéseket nyersz és az emberek boldogok, tele önbizalommal" - mutatott rá. "Amikor pedig mérkõzéseket veszítesz, az emberek szomorúak és ez lesz a meghatározó érzés. Ez a futballisták természetes viselkedése. Én azért vagyok itt, hogy elejét vegyem a rossz hangulatuknak csak azért, mert két mérkõzést elveszítettünk. Ez csak két meccs volt, ahol nem játszottunk jól 90 percen át, de két olyan meccsrõl beszélünk, ahol jobb eredményt érdemeltünk volna."

A Watford elleni Premier League mérkõzésre elõtekintve Mourinho hozzátette: "Nem hiszem, hogy könnyû lesz [talpra állni], de az a játék ettõl független lesz. Egy új esemény, egy új meccs, ott minden nulláról indul, szóval úgy gondolom, hogy annak nincs semmi köze az elõzõ két meccshez."

"Egyértelmû, hogyha mérkõzéseket veszítesz, akkor a hangulat és az érzelmek nem ugyanazok. Ez normális, de tapasztalt emberek vagyunk és a játékosok nagyon jó srácok. Tudom, hogy gyõzni szeretnének, dolgozni akarnak és nekünk ez az, amit tennünk kell."

 

 

 

 

Mourinho nyolc változtatást is eszközölt rotterdami kezdõcsapatában, melyre szükség volt, tekintve, hogy számos játékos még alig szerepelt a szezonban és szükségük volt a játékpercekre. Olyan játékosokat pihentetett azáltal, hogy otthon hagyta õket Manchesterben, mint Antonio Valencia, Luke Shaw és Wayne Rooney.

A menedzser elárulta, mindhárman visszatérnek majd a Vicarage Roadon, amikor a riporterek errõl faggatták õt Hollandiában, és visszautasította azt a feltevést, hogy a vasárnap ebédidõben játszódó mérkõzés akadályt jelentene csapata számára.

"Elõször is vannak játékosaim, akik itt sincsenek" - magyarázta a menedzser. "Vannak olyan játékosaim, akik nem szerepeltek itt 90 percet, szóval azzal nem lesz gondunk, hogy túl sokat szerepeltek. Tudom, hogy vasárnap ebédidõben játszunk, és ebben a pillanatban csütörtök este 10 óra van még csak, ugyanakkor mi profik vagyunk."

"Ne hozzuk fel mentségként, hogy vasárnap kell játszanunk, csak mert ma [csütörtökön] volt ez a mérkõzésünk. A játékosok profik. Fittnek kell lenniük és azok is. Továbbá mentálisan erõsnek kell lenniük, hogy ismét játszhassanak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!