Rashford: Hogyan fejlõdött a játékom

A Manchester United csatára, Marcus Rashford a klub hivatalos magazinjának, az Inside Unitednek felfedte, hogyan is fejlõdött a játéka nagyon rövid idõ alatt.


A United U16-os csapatában Rashford gyakran a 10-es szerepkörben szerepelt, és nagyon sokszor szerepelt a szélen is, mielõtt kifejlõdtek volna igazi csatárösztönei. A tapasztalt edzõ, Colin Little segített neki befejezõtechnikáját fejleszteni, amely egészen addig alakult, hogy most már képes bármilyen kivitelezésû gólt szerezni.

Vasárnap a Watford otthonában képes volt ragadozóként lecsapni az elé csorgó labdára, s be is vágta azt Heurelho Gomes kapujába. Ezzel a találattal sorozatban második idegenbeli mérkõzésén jegyezhetett gólt a Premier League-ben, és a bajnokságban idei elsõ kezdõként lejátszott összecsapásán azonnal betalált.

A 18 éves játékos a pálya szélén szerepelt a Vicarage Roadon mindkét oldalon feltûnve, és elõreláthatólag nagyon nehéz dolguk lesz az ellenfél védõinek, ha Rashford továbbra is a refelktorfényben fog tündökölni elsõ felnõttcsapatos évében.

 

 

 


A United ifjúsági csapatának korábbi edzõje, Paul McGuinness felfedte Little egyedi edzéseit Rashforddal, melyeket tavaly decemberben végeztek, és amikor a csatárt arról kérdezték, valóban segítettek-e a speciális edzések számára, így felelt: "Igen, határozottan. Úgymond megváltoztatta a játék iránt táplált szemléletemet. Általában azt szeretném tenni, hogy amikor megkapom a labdát, akkor megmutassam az embereknek, mit is tudok, de tudom, hogy most már másként is hathatok a mérkõzéskre. Ha mondhatjuk így, megnyitotta az elmém a játékra."

A tízes szerepkörben Rashford karrirerjének kései szakaszában még szerepelhet, miután az U16-os szinten már betöltötte ezt a pozíciót: "Nem bánom, ha ott kell játszanom, hiszen ez azt jelenti, hogy még mindig képes vagyok ott szerepelni, ha szükség van rá - tízesként, a széleken, és csatárként is. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok minden van a tarsolyomban, amit megmutathatok a meccseken."

"Felnéztem azokra a játékosokra, akik átcselezik magukat az ellenfélen, helyzeteket alakítanak ki és gólokat is szereznek. Most már más típusú játékos szeretnék lenni, mint amilyen akkor szerettem volna."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!