Smalling sikere a derbin

Chris Smalling sikerként könyvelte el élete elsõ manchesteri városi rangadóját, miután hathatós közremûködésével sikerült 2-1 arányban legyõzniük a Manchester City-t az Old Traffordon.


A fiatal védõ kimagasló teljesítményt nyújtott a Kékek ellen és semmilyen jelét nem mutatta a sokak által félelemmel kezelt tapasztalatlanságnak, annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök színeiben mindössze három mérkõzésen lépett pályára bajnokin kezdõként a szombati kezdõsípszóig.

 

"Egy kicsit ideges voltam, de egész héten erre a mérkõzésre készültünk, és tudtam már elég korán, hogy játszani fogok, úgyhogy teljesen feltudtam készülni. Ahogy megvolt az elsõ labdaérintésem, éreztem, hogy ez egy más mérkõzés lesz. A hangulat szikrázó volt. Az, hogy egy ilyen horderejû mérkõzésen kaphattam lehetõséget, teljesen lenyûgöz" - mondta Smalling a MUTV-nek nyilatkozva.

 

Smalling a játéklehetõség mellett a megszerzett három pontnak is nagyon örül, fõleg annak fontossága miatt, hiszen nem elég, hogy a City legyõzve tudták mindezt begyûjteni, de még elsõ bajnoki vereségükbõl is sikerült így talpra állniuk.

 

"Mindannyian láttuk a tabellát, így maximálisan tisztában voltunk benne, hogy milyen fontos mérkõzés elõtt is állunk" - tette hozzá.

 

"Egész héten át keményen dolgoztunk, hogy növelni tudjuk az elõnyünket, és nyomást helyezzünk az üldözõink vállára. A megszerzett három pont tekintetében azt kell mondjam, hogy ezzel elõzetesen úgy kalkuláltunk, hogy nagyon megléphetünk tõlük, úgyhogy ez egy nagyon nagy fontossággal bíró, és egyben kemény mérkõzés volt, amelyen résztvenni a teljes bezsongással volt egyenlõ számomra."

 

 

A Manchester United az elsõ félidõ végén szerezte meg a vezetést miután Luis Nani remekül vette le, és tette maga elé Ryan Giggs parádés labdáját, amelyet követõen már Joe Hart se tudta megállítani a portugál szélsõt a gólszerzésben, azonban a City egy órányi játékperc elteltével egyenlíteni tudott Edin Dzeko David Silván megpattant lövésével.

 

Smalling úgy érezte, a Vörös Ördögök a mérkõzés teljes egészében uralták a játékot, annak ellenére is, hogy a végén meg kellett szenvedniük a gyõzelemért.

 

"A góljuk nagyon nagy szerencsével született, és egy picit visszavetett bennünket, de folytattuk a korábbi játékunkat és Nani, illetve Giggs vezérletével, akik egyébként fantasztikusak voltak, végül gyõzni tudtunk. Szerintem azt kaptuk, amit megérdemeltünk, csalódást keltõ eredmény lett volna csak egy döntetlent elkönyvelni ezután a mérkõzés után."

 

Természetesen az újságok címlapjai mellett Smalling is csak dícsérõ szavakat tudott zengeni Wayne Rooney akrobatikus gyõztes góljával kapcsolatban, a gyõzelemhez vezetõ tökéletes útként megbélyegezve a találatot. 

 

"Látható a visszajátszáson, ahogy a labda száll a sípcsontja felé, majd onnan beszáll a kapu jobb sarkába. Ennél jobb mód nincs egy gyõzelem megszerzéséhez. Nagyszerû, hogy Wayne olyan kemény munka után, amelyet végig láthattunk tõle a mérkõzésen, egy ilyen góllal tette le a névjegyét, és döntötte el a javunkra az összecsapást."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!