Northampton 1-3 Manchester United

A Manchester United könnyedén nyert a Northampton otthonában és jutott tovább a Ligakupában.


Jose Mourinho kilenc helyen változtatott a hétvégi vereségen pályára küldött kezdõhöz képest, ám a sokat kritizált Wayne Rooney-t nem vette ki a csapatból, de legalább az angol ezúttal csatár poszton szerepelhetett.

 

Ennek ellenére nem Rooney-ról és a gólról szóltak az elsõ percek, pedig a támadót nagyon próbálták megtalálni a társak. Már a második percben lövéshez jutott Wayne, de ballábas próbálkozását könnyedén fogta Smith kapus.

 

A 6. percben Memphis Depay kavargatott a bal szélen, majd okosan visszagurított Ander Herrerához, aki Michael Carrickhez passzolt. Az angol azonnal tüzelt, de lövését éppen Rooney blokkolta. A lecsorgó labdát Ashley Young azonnal visszaküldte középre, megtalálva Rooney-t, aki ismét gyenge lövést mutatott be.

 

Jól látszott, hogy a hazaiak óvatosan álltak a találkozóhoz, miközben a manchesteriek nyugodt labdajáratással játszottak a meccsen és a középpályán viszonylag könnyen át tudtak menni.

 

Majd negyedóra telt el, amikor Herrera kiváló indítással hozta játékba Marcos Rojót, az argentin azonnal kapu elé lõtte a labdát, de Rooney nem érte el azt. Két perccel késõbb Smith kapus hatalmas butaságot csinált, ugyanis egy félpályáról hátratett labdát megfogott, ezért a játékvezetõ az alapvonaltól 14 méterre szabadrúgást ítélt a Unitednek. Depay gurította le a játékszert Wayne-nek, ám az angol lövése egy blokkolás után éppen Carrick elé pattant, aki nem habozott és 18 méterrõl gyönyörûen bevágta a labdát a jobb felsõbe, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

 

A bekapott gól után feljebb jött a Northampton és Sergio Romerónak is feladata akadt, bár nem sok, egy beadást kellett kiöklöznie, amit könnyedén megoldott. A meccs közepe táján sokkal gyorsabban játszottak a hazaiak, mint elõtte, ráadásul mindezt a vendégek térfelén tették, de komoly helyzetet egyelõre nem sikerült kialakítaniuk.

 

Nem úgy a másik kapu elõtt, amikor Morgan Schneiderlin csodás ívelést tett Tim Fosu-Mensah fejére, ám a fiatal védõ centikkel tévedett, csak a felsõlécet találta el. A kipattanót Rooney a hálóba juttatta, de mivel lesen volt, így a gólja érvénytelenné vált.

 

A Unitedben nevelkedett Gorre percei következtek, elõbb 18 méterrõl lõtt, majd egy kiváló átadás után könnyedén elment az állva "védekezõ" Fosu-Mensah mellett, ismét tüzelt, szerencsétlenségére a labda a felsõlécen csattant, köszönhetõen Romerónak, aki még beleért a próbálkozásba.

 

Úgy tûnt, a manchesteriek kontroll alatt tartják a meccset, de a szünet elõtt Rooney labdavesztése után a hazaiak gyors kontrát vezettek, mely végén Daley Blind buktatta Hoskins-t, a játékvezetõ pedig azonnal a büntetõpontra mutatott - teljesen jogosan sajnos.

 

A tizenegyest Revell a bal alsóba küldte, ezzel kiegyenlítette az eredményt, így vonulhattak szünetre a csapatok.

 

Fordulást követõen egyik menedzser sem változtatott, de Jose Mourinho csapata sokkal nagyobb elánnal kezdett ennek a félidõnek. Az elsõ perceket folyamatosan a hazai térfélen töltötte a United, játékosai próbálkoztak kapu elé küldeni a labdákat, de a Town hõsiesen védekezett.

 

A portugál menedzer tíz perc játékot követõen kettõs cserével próbált még komolyabb tûzerõt vinni csapatába, lehozta a ma sem fénylõ Depay-t és Fosu-Mensah-t, õket Zlatan Ibrahimovic és Marcus Rashford váltotta.

 

Az 59. percben Herrera unta meg a dolgokat és inkább lövésre szánta el magát, a baszk játékos nem sokat tévedett, de tévedett, hiszen a lövés a bal kapufán csattant, onnan pedig oldalvonalon kívülre jutott.

 

A félidõ eddig eltelt idejében is úgy tûnt, hogy a Manchester United kézben tartja a találkozót, nehéz volt elképzelni, hogy a hazai gárda gólt tudna szerezni, bár ez az elsõ félidõben is hasonló volt. Szerencsére a vendégek szereztek gólt: Schneiderlin sokadik labdaszerzése - ami nem biztos egyébként, hogy szabályos volt - után a francia elõretört, Rashfordot játszotta meg, aki visszagurított Herrera elé. Az egész meccsen nagyot dolgozó középpályás egybõl lõtt, lapos próbálkozása pedig a hálóban kötött ki, 2-1 a Unitednek!

 

 

Sõt, negyedórával a meccs vége elõtt bebiztosította gyõzelmét - és továbbjutását - a Mourinho-csapat. Herrera vágta fel a játékszert a semmibe, legalábbis úgy tûnt, ám Rashford sprintelt érte és meg is lett az eredménye, mert a tizenhatoson kívülre futó Smith kapus nem találta el a labdát, így a fiatal csatár begyalogolhatott vele egészen a kapuig. 3-1 a Vörös Ördögöknek!

 

Ez a hátrány már sok volt a Northamptonnak, a játékosok hitehagyottá váltak, míg a manchesteriek visszavettek a tempóból, így a találkozó utolsó tíz perce csöndesen csordogált medrében.

 

A Vörös Ördögök teljesen megérdemelt gyõzelmet arattak egy sokáig lelkes csapat ellen. Remélhetõleg ez az eredmény jót tesz a játékosoknak a Leicester City elleni bajnokira készülve.

 

 

Ligakupa
Northampton 1-3 Manchester United
Sixfields Stadium

 

Vezette: Stuart Attwell

 

Northampton: Smith; Moloney, Zakuani, Diamond, Buchanan; Gorre(Potter 66.), McCourt(Richards 73.), Beautyman(O'Toole 54.), Taylor; Revell, Hoskins
Nem használt cserék: Byrom, Sonupe, Nyatanga, Cornell

 

United: Romero - Fosu-Mensah(Rashford 55.), Smalling, Blind, Rojo - Carrick, Schneiderlin(Fellaini 73.) - Young, Herrera, Memphis(Ibrahimovic 55.) - Rooney
Nem használt cserék: Johnstone, Darmian, Lingard, Mata

 

Gólszerzõ: Revell 42' (11-es) illetve Carrick 17', Herrera 68', Rashford 75'

 

Sárga lap: McCourt, Potter illetve Blind

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!