Rooney: Fantasztikus Rashford hozzáállása

Wayne Rooney támogatja Marcus Rashfordot abban, hogy mind klubcsapatánál, mind a válogatottnál egyre nagyobb sztárrá váljon és szerinte a fiatal csatár fantaszikusan áll a labdarúgáshoz.


A csapatkapitány ma az MUTV-ben a világbajnok ökölvívó - és nem mellékesen United szurkoló - Anthony Crolla mellett ülve nyilatkozott többek között Rashfordról is.

 

"Marcus hihetetlen" - magyarázta Wayne. "Tavaly dobták be, amikor a többiek közül sokan úgy álltunk, hogy nem biztos a játékunk. Aztán bekerült [a Midtjylland ellen] és duplázott. Azóta pedig nem néz vissza."

 

"Úgy vélem, fantasztikus hozzáállása van. Dolgozni akar, tanulni akar, manapság nem minden fiatal focistának van ilyen hozzáállása. Jó ezt látni, és ennek kezd megérni a gyümölcse. Tehetséges és ha továbbra is így dolgozik, akkor a klub és Anglia igazi csillaga lesz."

 

Bár még mindig csak 18 éves, Rashford már hat gólt termelt ebben a szezonban - hármat a United színeiben és egy mesterhármast az angol U21-es nemzeti csapatban - és Rooney úgy érzi, a szabadság a fiatal sikerének egyik tényezõje.

 

 

"Természetesen ösztönözzük õt, de az ilyen játékosokat csak hagyni kell játszani. Nem akarod megtanítani neki, hogyan kell focizni, mert már tudja. Azt akarod, hogy pályán legyen, kifejezze önmagát, amit látunk is az õ esetében amellett, hogy gólokat lõ, ami nagyszerû a csapat számára."

 

Rooney is tiniként tört be a profi labdarúgásba még az Evertonnál, utána még õ is csak 18 volt, mikor bemutatkozott a United színeiben.

 

"Õ kicsit gyorsabb, mint én voltam! Azt hiszem, fiatal srácként szinte azt érzed, hogy nincs mit veszteni és nincs rajtad nyomás. Csak ösztönbõl kell játszanod, ez a legjobb módja ennek."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!