Owen Hargreaves közel a visszatéréshez

Owen Hargreaves remekül dolgozott annak érdekében, hogy a karrierjét fenyegetõ térdsérülésbõl kilábaljon, mondta a térdspecialista, aki felügyelte a rehabilitációt.


Hargreaves 2008 szeptembere óta nem lépett pályára kezdõként a Vörös Ördögök színeiben és már sokan attól féltek, a karrierjének vége.

De az orvosi berkekben neves szakember, Dr. Richard Steadman nyilatkozott a BBC-nek: "A dolgok remekül alakulnak Owen számára, mindent megtettünk. Közel áll ahhoz, hogy újra edzésbe álljon és már csak a United-en múlik, mikor lép újra pályára."

 
Steadman korábban már kapcsolatba került Ruud Van Nistelrooy-jal, Michael Owennel és Alan Shearerrel is, 2009-ben mûtötte meg Hargreaves-t.

Azóta a középpályás többször tért vissza a Colorado államban fekvõ Vail városban található Steadman klinikára, hogy folytassa a mûtét utáni felépülését.

Steadman, aki ritkán ad interjút elmondta: "A probléma az volt, hogy egy ín fonódott a térdkalácshoz mindkét térdnél, ezt pedig nagyon nehéz helyrehozni."

"A mûtét utáni legfontosabb teendõ a sok pihenés és a rehabilitációban való kemény munka volt. Owen nagyon sok idõt töltött velünk itt Coloradoban és fantasztikus munkamorálról tett tanúbizonyságot. Soha nem adta fel és ezáltal mi sem adtuk fel. A felépülés nagyon nehéz volt és rengeteg idõt vett igénybe. Az ilyen sérülésnél nem szabad erõltetni a gyógyulást, türelmesnek kell lenni. Az õ állapota ígéretesnek tûnik."

"Néhány hete visszatért hozzánk, amikor is rengeteget futott, erõltette a térdét, nagyon remekül dolgozott."

Hargreaves az elsõdleges Bajnokok Ligája nevezési listán szerepelt, de végül lemaradt a nevezettek közül. Talán a januári újabb nevezéskor már ott lehet õ is a keretben.

Steadman tisztelettel adózik kollégája, Luke O'Brien elõtt, aki munkájával rengeteget tett a középpályásért.

"Luke-nak rengeteg tapasztalata van, ért a labdarúgók kezeléséhez, valamint a velük szemben támasztott követeléseket is ismeri. Folyamatosan építette tapasztalatát, lett a térd specialistája és maga kérte, hogy itt dolgozhasson."

"A labdarúgás a lövésekrõl, hirtelen elindulásokról, megállásokról szól. Nem lépheted túl a rehabilitáció határait. Owen még nem igazán érzi, mire is képes."

"Van egy olyan mûszerünk, ami lehetõvé teszi, hogy súlytalan legyél mikor futsz. Majd fokozatosan engedjük vissza a súlyodat, ezáltal egyre jobban terhelve a térdeket is."

Steadman széles körben ismert, mint a világ legjobb térd specialistája, több Premier League játékossal dolgozott már együtt. Azt mondta, kifejezetten élvezi velük a munkát, fõleg a munkamoráljuk miatt.

"Különbözõ sportolókkal és sportolónõkkel dolgoztam együtt, de a Premier League srácaival a legnagyobb öröm dolgozni. Soha nem adják fel!" - mondta a fõorvos.

Hargreaves 2007-ben került a Bayern München csapatától a Manchester Unitedhez 17 millió font ellenében, amikor 4 éves szerzõdést írt alá.
 


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!