Smalling: Nehéz lesz felvenni a tempónkat

Chris Smalling hiszi, hogy az ellenfelek nem lesznek képesek felvenni a versenyt a Manchester United sebességével, ha a Vörös Ördögök képesek lesznek olyan gyorsan játszani, mint tették azt szombaton a címvédõ Leiceser elleni 4-1 során.


Smalling nyitotta meg a gólok sorát a Rókák ellen egy fejessel a 22. percben, mielõtt még Juan Mata, Marcus Rashford és Paul Pogba betaláltak volna. Utóbbinak ez volt elsõ gólja a United felnõtt együttesében, mellyel már a félidõben eldöntötték a mérkõzést végkimenetelét.

A 26 éves védõ úgy érzi, hogy a lenyûgözõ elsõ félidõ kell, hogy példaként szolgáljon, és meg kell próbálniuk lemásolni ezt a teljesítményt, hogy az összhang folytonos legyen a csapatban.

"Ha a mérkõzéseket ilyen tempóval tudjuk kezdeni, nem sok csapat tudja majd tartani velünk a versenyt" - mondta Smalling a mérkõzés után.

"Az a véleményem, ha így kezdjük a mérkõzéseket, láthatod, hogy mindenki támadólag lép fel és megtalálható a játékunkban az elszántság. Több gólt is szerezhettünk volna az elsõ félidõben, és az, hogy támadólag léptünk fel, kifizetõdött."

"Ha ilyen módon nyersz és dominálsz mérkõzéseket, az visszaadja az önbizalmat mindenkinek, és mindenki láthatta, hogy már az elsõ félidõben eldöntöttük a mérkõzés sorsát, és remélhetõleg minél több ilyen teljesítmény vár még ránk, mert mindenki nagyon élvezte a szombati játékot."

"Most meg kell találnunk az összhangot, hogy a tabella elején végezhessünk. Nem szeretnénk többször botlani, remélhetõleg jódarabig nem lesz egy sem."

 

 

 


Smalling elárulta, Mourinho mérkõzés elõtti szavai elérték a kívánt hatást, mindenkire nagyon inspirálóan hatottak mondandói.

"A fõnök igazán szeretné, hogy meglegyen az élvezeti faktor a játékban" - folytatta Smalling. "Kiemelte, hogy hetvenvalahány ezer ember is kint lesz, akik lennének a mi helyünkben és az övében is. Ekkor döbbentünk rá, hogy milyen szerencsések is vagyunk, és hogy ki kell mennünk, és élvezni a játékot. Láthatóan élvezte mindenki, az üzenet egyértelmûen célba ért."

A Rókák felett aratott gyõzelem még fontosabbá vált, miután a United sorozatban a Manchester City és a Watford együttesétõl is kikapott a Premier League-ben, valamint az Európa-ligában a Feyenoord otthonából is vereséggel távozott a csapat. A középhátvéd hiszi, hogy a United már kimászott a gödörbõl a csalódást keltõ eredmények után, és szerinte a csapat építhet a gyõzelemre az elõttük álló két, egymás után gyorsan következõ hazai mérkõzés elõtt.

"Sokat beszéltek rólunk, hogy meg kell fordítanunk a dolgok menetét, hiszen egyértelmûen rossz hetünk volt három rossz eredménnyel" - tette hozzá Smalling. "Ezt egyértelmûen csak a pályán tudjuk kifejezni, és úgy gondolom, hogy az elsõ félidõ remek teljesítményrõl tanúskodik, remek visszajelzés volt számunkra."

"Megpróbálhatod kizárni a negatívumokat, de mindannyian tudjuk, hogy játékosként sokkal jobbak vagyunk, mint amit a három vereség során mutattunk. Próbáltunk napról napra fejlõdni, és remélhetõleg ezt bele tudjuk építeni az elõttünk álló, két nagy hazai mérkõzésbe, és egy igazi show-t rakhatunk le majd a pályára."

 

 

 


Smalling volt a csapatkapitány Wayne Rooney kihagyása miatt, aki a kispadon kezdte a mérkõzést, és a helyettes nem furarkodott a dicséretekkel a csapatkapitány irányába.

"Õ a kapitányunk, õ egyike a fõ játékosainknak, és kétség sem férhet hozzá, hogy õ hatalmas szerepet játszik" - kommentálta Smalling.

"Gyakran õ a leghangosabb az öltözõben, és ma is ugyanilyen volt. Függetlenül a helyzettõl, hogy a kispadon vagy a pályán van, õ ugyanaz a karakter és ezért õ Anglia és a mi csapatkapitányunk."

"Úgy gondolom, hogy õ egy nagyon tapasztalt srác, és nagyon sok mérkõzés van már a háta mögött, így csak idõ kérdése, hogy visszatérjen, és újra kirobbanó teljesítményt nyújtson, hiszen õ minõséget képvisel."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!