Rashford szeretne a tavalyihoz hasonló pillanatokat átélni

Marcus Rashford idén eddig hét mérkõzésen négy gólnál jár a Manchester Unitedben és a 18 éves csatár örül, hogy tavalyi, lenyûgözõ bemutatkozó szezonja után idén is jutottak neki hasonló momentumok, mint tavaly.


Az utolsó találata az ideiek közül a Premier League címvédõje, a Leicester City ellen esett szombaton és Rashford exkluzív interjút adott a mérkõzés programfüzetében, melyben lenyûgözõ 2015/16-os szezonjáról és abbéli vágyáról is beszélt, miszerint idén is szeretne hasonló pillanatokat megélni, mint a múlt szezonban.

"Sok minden történt a tavalyi kiírásban és ez most már a múlt" - mondta Marcus a United Review-nak. "Az a tavalyi szezon volt. Meg kell próbálnom újra olyan pillanatokat kreálni idén is, és a szezon korai szakaszában szerzett gól nagyon fontos volt számomra, hogy újra sínen legyek. Most csak azfelé irányul a tekintetem, hogy ilyen pillanatokat teremthessek."

Rashford szezonbéli elsõ gólja a Hull City ellen esett augusztus 27-én, amint az akadémiát megjárt fiatal játékos csereként szállt be a harcba és a hosszabbításban döntötte el a három pont sorsát, és örömmámorban úszva ünnepelte az ellátogató United drukkerekkel találatát. Érdekes módon õ a "legfontosabb" találatának tartja ezt a gólt feltörekvõ karrierjében.

"Az egy másfajta pillanat volt számomra, és nem hiszem, hogy korábban szereztem gólt a mérkõzés ilyen kései szakaszában" - mondta. "Csodálatos érzés volt együtt ünnepelni az odalátogató szurkolóinkkal, egyszerûen briliáns érzés volt. Ösztönbõl jön, hogy egy ilyen pillanatot a tömeggel ünnepelj meg. Nem gondolkozol ilyenkor, csak cselekszel."

 

 

 


"Úgy érzem, ez volt a legfontosabb gólom, egy olyan találat, mellyel az otthontól távol az utolsó pillanatokban gyõzelmet arattunk. Tetszik az érzés, ami ezzel járt és még több ilyenre vágyom. Azonban ha az érzelmi oldalát nézzük, a Midtjylland elleni debütáló gólom még mindig a lista élén van."

Ha a gólokról beszélünk a feltörekvõ csatárunkkal, gorombaság lenne nem megkérdezni õt az emlékezetes manchesteri-derbi góljáról, melyet márciusban szerzett az Etihadban. Nem meglepõ, hogy errõl a pillanatról kedves és részletes emlékei vannak, hiszen az õ találatával nyert 1-0-ra a United azon a találkozón.

"A mérkõzés elég kiegyensúlyozott volt, szóval alakulhatott volna másképp is" - mondta. "Támadtunk, aztán pedig õk rohamoztak minket. Szerintem talán kicsit többet volt náluk a labda, de nem jelentettek igazi fenyegetést számunkra. A gól elõtt volt kettõ egy-az-egy elleni szituációm is vele [Martin Demichelis] és csak kivágni tudta elõlem a labdát. A következõ alkalommal már tudtam, hogy mit kell tennem, megkaptam a ladát és megcsináltam."

"Aztán szembekerültem a kapussal [Joe Hart] és itt nyugodtnak, összeszedettnek kellett maradnom, ezt pedig sikerült betartanom. Miután a labda a hálóban kötött ki, a szurkolók túl messze voltak, de nagyon jó érzés volt, hogy mindenki hozzám jött ünnepelni. Az is csodálatos érzés volt, hogy 1-0-ra nyertünk, hogy csapatként megtartottuk az elõnyünket."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!