Mkhitaryan gólrekordja a Zorya ellen

A Zorya Luhansk csapata látogat csütörtökön az Old Traffordra, mely együttes általánosságban ismeretlen a United szurkolói számára, Henrikh Mkhitaryan azonban jól ismeri õket Ukrajnában eltöltött idõszaka után.


A nyári igazolás három szezonon keresztül játszott a Shakhtar Donetskben 2010-tõl, mielõtt a Bundesligás Borussia Dortmundba távozott volna, hogy folytathassa fejlõdését Európa ligán keresztül.

Mkhitaryan a debütálószezonjában nem szerepelt a Zorya ellen, mindkét alkalmat kihagyta Ukrajnában, azonban a 2011/12-es, elsõ találkozó nagy sikernek bizonyult ellenük, miután idegenben, a Avanyard Stadiumban kétszer is betalált az 5-1-es siker során, és a szezon végén társaival a bajnoki címet is elhódították.

A 2012/13-as szezon is gyümölcsözõ volt Mkhitaryan számára a Zorya ellen, hiszen otthon és idegenben is betalált az egyaránt 3-0-s gyõzelemmel végzõdõ összecsapásokon. Ez a két gól is hozzásegítette, hogy az ukrán Premier League-ben gólrekordot döntsön 25 találatával.

 

 

 


Mindent egybevetve Mkhitaryan három mérkõzésen négyszer vette be csütörtöki Európa-liga ellenfelünk kapuját és az örmény játékos egyértelmûen reméli, hogy jó benyomást tud majd tenni az Old Trafford közönségére, amennyiben a találkozóra egészséges lesz és bevetésre kerül.

Henrikh a szeptember 10-ei manchesteri-derbi óta nem kapott lehetõséget, Jose Mourinho azonban elhintette, közel áll ahhoz, hogy ismét hadba vethetõ legyen, és errõl minden bizonnyal ma, a magyar idõ szerint 14:30-kor megrendezendõ, mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón szót is ejt majd.


Mkhitaryan rekordja a Zorya ellen

Zorya Luhansk 1 Shakhtar Donetsk 5 | 2012. április 16-a | Két gól
Zorya Luhansk 0 Shakhtar Donetsk 3 | 2012. szeptember 15-e | Egy gól
Shakhtar Donetsk 3 Zorya Luhansk 0 | 2013 április 13-a | Egy gól
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!