Mourinho: Nyernünk kell

Bár még csak a második fordulónál tart az idei Európa-liga, ám Jose Mourinho úgy érzi, a Zorya Luhansk elleni összecsapás egy olyan meccs lesz, amit a Manchester Unitednek meg kell nyernie, ha akar valamit a sorozatban.


Az elsõ fordulóban a Vörös Ördögök kikaptak a Feyenoordtól, míg a Zorya döntetlent játszott a Fenerbahce ellen, így a manchesterieknek javítaniuk kell eredményükön és helyezésükön.

 

"Õszintén szólva úgy gondolom, nyernünk kell" - mondta Mourinho a meccs elõtti sajtótájékoztatón. "Ha nem sikerül nyerni, akkor az utolsó négy csoportmeccsünk mindegyikén gyõznünk kellene, ami nagyon nehéz, így nagyon fontos, hogy megnyerjük ezt az összecsapást."

 

Ezért Mourinho megerõsítette, más módon fogja megközelíteni a holnapi találkozót, nem fog annyit változtatni, mint a hollandok ellen, ahol Zlatan Ibrahimovic-ot is kihagyta.

 

Amikor kiderült, hogy az ukrán csapat is csoportellenfél lesz, a menedzser elárulta, nem sokat tud a gárdáról és képességeikrõl, de azóta a stábjával elvégezték feladatukat, kielemezték ellenfelüket, akiktõl energikus és motivált játékot vár.

 

"Tudok dolgokat róluk, mert néztem meccseiket - megnéztem a Fener és a Dinamo Kijev elleni találkozóikat. Két jó, nagy ellenfelet választottam - egyet otthon, egyet idegenben, két nehéz ellenfél ellen és már tudom, mit láttam, mit néztem, mit elemeztem. Egyik segítõm élõben nézte meg a Fenerbahce elleni összecsapást, egy másik pedig a Dinamo ellenit."

 

 

"Tehát megpróbáltuk összegyûjteni a legfontosabb információkat, hogy átadjuk a játékosoknak, így tudják, miként játszik az ellenfél, kik a kulcsjátékosok, milyen a stílusuk, filozófiájuk, dinamikájuk és igen,  szerintem felkészültünk."

 

Mourinho az MUTV-nek elmondta: "Az Európa-liga nem az a sorozat, ami a Manchester United számára nem megszokott, így amikor ezek a csapatok egy ilyen klub ellen játszanak, hihetetlen motivációval küzdenek. Ez a csapat jól védekezik és van három olyan támadójuk, akik amolyan "futók", mert sokat rohannak és kontráznak."

 

A menedzser a média azon részének is üzent, akik egybõl kritizálták a három vereség után.

 

"Ha sikerül megnyernünk ezt a meccset, úgy három sikerünk lesz egy hét alatt. Ha megtesszük, várni fogom, hogy olyan lesz-e a reakció, mint a három vereség után. De ehhez nyernünk kell."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!