Manchester United 1-0 Zorya Luhansk

Ha nehezen is, de sikerült három pontot szerezni, köszönhetõen Zlatannak, aki gólt szerzett.


Jose Mourinho erõs kezdõvel állt fel az ukránok ellen, és az elõzetes hírek ellenére sem tette be a kezdõcsapatba Wayne Rooney-t, helyette ismét Juan Mata szerepelt Zlatan Ibrahimovic mögötti poszton.

 

 

Nem volt könnyû dolguk a manchesterieknek, mert egy nagyon szervezett védelemmel találták szemben magukat, ráadásul a Zorya játékosai amint labdához jutottak, azonnal gyors kontrát próbáltak vezetni, ami nem egyszer sikerült is nekik, még ha túl komoly veszély nem volt ezekben az ellentámadásokban.

 

De már az 5. percben megmutatták a vendégek, hogy nem szabad félvállról venni õket. Egy baloldali elfutás végén a második hullámban érkezõ Ljubenovic kapott jó passzt, ám a támadó 14 méterrõl csúnyán kapu fölé bombázott.

 

Nem sokkal késõbb egy tetszetõs hazai támadást állított meg az ukrán védelem, amibõl ezúttal is nagyon gyorsan az ellenfél tizenhatosánál voltak Sobolék, de szerencsére Chris Smalling nagyszerûen tisztázott.

 

Az elsõ negyedóra után a United vitt végig egy villámgyors kontrát, Jesse Lingard beadását azonban szögletre mentette egy védõ. Sok szögletet kaptak a Vörös Ördögök, ám ezekbõl most nem sok veszély alakult ki. Egy kivétellel, ami a 20. percben jött. Smalling gyenge fejese után Rashford tüzelhetett 12 méterrõl, bombaerõs lökete azonban a lécen csattant.

 

Labdabirtoklásban óriási manchesteri fölény volt, ám az ukránok kemény - sokszor szabálytalan - megoldásokkal tördelték a játékot, ami a félidõ nagy részében sikerült is.

 

Az utolsó perceket meghúzta Mourinho gárdája, Mata fejese elkerülte a kaput, majd a spanyol centerezése nem jutott el Ibráig, mert egy védõ mentett, a megítélt szöglet után pedig Marouane Fellaini bólintása kerülte el a kaput.

 

Bár a hazaiak játszottak fölényben, nem lehetett azt mondani, hogy nem az történt a pályán, amit az ukránok terveztek, hisz jól látszott, hogy a Zorya kontrákra rendezkedett be.

 

Fordulás után sem változott sokat a mérkõzés, a Zorya beásta magát saját tizenhatosára, miközben a United próbálta átjátszani a betömörülõ védelmet, ami csak elvétve sikerül neki, olyankor pedig az utolsó passzok nem jöttek megfelelõ minõségben.

 

A 66. perc hozta meg a meccs elsõ, kaput eltaláló lövését. Egy jobboldali szabadrúgás után Paulinho tekert 16 méterrõl, Romerónak hárítania kellett. 

 

Három perccel késõbb a manchesteriek részérõl is megszületett az elsõ olyan lövés, ami eltalálta a kaput. Ebbõl gól is lett. Mata zseniálisan szöktette Fosu-Mensát, aki visszagurított a 11-es pontnál álló Rooney-hoz. A csereként beálló támadó csúnyán eltörte a labdát, amiért Ibra megharcolt kicsit, majd egy méterrõl kapuba bólintott, 1-0 a Unitednek!

 

 

A bekapott gól sem nyitotta meg az ukránok masszív védekezését, továbbra is azt játszották, amit elõtte.

 

A meccs végére ráadásul a Vörös Ördögök visszavettek az egyébként sem erõs teljesítményükbõl, a szurkolók pedig idõ elõtt elindultak haza.

 

Nem ez volt a szezon meccse, de ahogy a menedzser elmondta, ezt a meccset nyerni kell. Ezt a csapatnak sikerült megtennie, így nem szakadt le ellenfeleirõl.

 

Európa-liga
Manchester United 1-0 Zorya Luhansk
Old Trafford

 

Vezette: O. Grinfeld

 

United: Romero, Fosu-Mensah(Martial 74.), Bailly, Smalling, Rojo, Fellaini, Pogba, Lingard(Rooney 67.), Mata(Young 74.), Rashford, Ibrahimovic
Nem használt cserék: Johnstone, Carrick, Schneiderlin, Memphis

 

Zorya: Shevchenko, Sivakov, Chaykovskiy(Gordiyenko 80.), Kamenyuka, Petriak, Kulach(Paulinho 59.), Forster, Karavaev, Ljubenovic(Lipartia 76.), Grechyshkin, Sobol
Nem használt cserék: Sukhotskiy, Opanasenko, Checher, Chuvayev

 

Gólszerzõ: Ibrahimovic 69'

 

Sárga lap: Bailly illetve Kamenyuka

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!