Nani kulcsszerepe

Az elsõ pár szezonja során az Old Traffordon Nani - ahogy néhány más csapattársa is - Cristiano Ronaldo árnyékában találta magát.


Az ígéret vitathatatlan volt, ám Nani rengeteget küzdött, hogy az igen termékeny honfitársa mögül kibújjon. Egyik héten terrorizálta a védõket, következõ hetekben aztán hol bekerült, hol kikerült a keretbõl, ezért nehéz volt letennie névjegyét az angol ligában.

 

De 2010 elejétõl - fõleg ebben a szezonban - Nani tehetsége kezd kimutatkozni, melynek köszönhetõen gólokat lõ, gólpasszokat ad és mérkõzéseket döntõen befolyásol. Röviden, õ a jelenlegi United egyik leghatékonyabb és legbefolyásosabb játékosa.

 


Nincs sok kétség, a portugál szélsõ Sir Alex Ferguson kezdõ tizenegyének támadó alakzatában fontos taggá vált. A szélsõ játék elemeinek kombinálásával - Antonio Valencia kiválásának következtében - elérte, hogy immár a támadó játék minden részét elsajátította. És ami kifejezett erõssége, mindkét lábbal kiváló, ezért a védeõknek folyamatos figyelmet kell fejéje irányítani.

Nincs olyan United játékos ebben a szezonban, aki a büntetõ területen kívülrõl hatékonyabb lenne (a 9 góljából négyet a 16-oson kívülrõl szerzett), õ vzeti a Premier League gólpassz listáját 13 passza (minden sorozatot figyelembe véve 15-nél jár) és a 10 gólja eddigi legjobb szezonját mutatja. Ráadásul még három hónap hátra van az idénybõl, ne feledjük.

Ha tovább nézzük a gólokat, akkor még hét olyan találatot jegyezhetünk fel, ahol jelentõs szerepet játszott (pl: Hernandez furcsa fejese elõtt õ ívelt a hosszú oldalra Vidicnek, aki visszafejelte a labdát a kapu elé, vagy a Blackpool elleni mérkõzésen õ adott egy remek labdát Fletchernek, aki aztán gólhoz segítette Berbatovot). Így tehát 30 mérkõzés alatt 32 gólban vállalt jelentõs szerepet a portugál szélsõ.

Bárhogy is nézzük a dolgokat, Nani immár beérett.

 

 

Premier League statisztikái:

2010/11 
Meccs: 22
Gól: 9
Gólpassz: 13

2009/10
Meccs: 23
Gól: 4
Gólpassz: 10

2008/09
Meccs: 13
Gól: 1
Gólpassz: 4

2007/08
Meccs: 26
Gól: 3
Gólpassz: 6
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!