Mourinho értékelése a Zorya elleni gyõzelemrõl

José Mourinho szerint kulcsfontosságú volt a Manchester United 1-0-s Zorya Luhansk elleni gyõzelme, ha a Vörös Ördögök szeretnének továbbjutni az Európa-liga csoportkörébõl.


Kulcsfontosságú gyõzelem

"Igen, nehéz volt. Voltak lehetõségeink az elsõ félidõben, gólt is szerezhettünk volna, ami után más lett volna az egész mérkõzés, de nem így történt. Végig nagyon szervezett tudott maradni a Zorya, folyamatosan rengeteg játékosuk volt a labda mögött. Nem mutatták veszély jelét, de mindvégig készen álltak a kontratámadásokra. Nehéz mérkõzés volt, de fontos volt nyernünk."

 

Két lábbal a földön

"Egy hét - három vereség, másik hét - három gyõzelem. Nem kerültem padlóra a három vereségünktõl, ahogyan nem vagyok a fellegek felett sem a három gyõzelemtõl. Vasárnap újabb mérkõzés vár ránk [a Stoke ellen], és most már ez a legfontosabb feladatunk."

 

Mély és erõs játékoskeret

"Nos, az elsõ perctõl kezdve a gólra vártam, ami úgy tûnt, hogy soha nem fog megszületni. Soha nem lehet tudni, mi fog történni, és hogy õszinte legyek, [Sergio] Romero nagyszerû védést mutatott be 0-0-nál. Végig azt gondoltuk, hogy meg fogjuk nyerni a meccset, ahhoz hogy megváltoztassuk a játék képét pedig voltak is játékosaim a kispadon. Közülük hármat dobtam be, de mások is játszhattak volna; a padom tele volt támadó szellemû játékosokkal. [Anthony] Martial egy pillanat alatt más sebességet kölcsönzött a támadásainknak, amikor az ellenfél már fáradni látszott."

 

Rooney hozzájárulása

"Nevetett és azt mondta, mekkora gólpasszt adott. Pontosan azt hozta, amire abban a pillanatban a csapatnak szüksége volt, méghozza azt, hogy egy másik támadó is feltûnt a tizenhatoson belül. Õ sokkal inkább csatár, mint Juan [Mata], és Juan jobban ki is húzódott a jobboldalra, amikor Wayne beállt. Egy nagyon jó csapattal kezdtük a mérkõzést, emellett pedig a kispadon is megvoltak azok a játékosaim, akik adott esetben a megoldást jelenthették a problémáinkra."

 

 

Ibra hatása

"Õ egy lenyûgözõ játékos. Még ha nem is szerez gólt, dinamizmust ad a csapatnak, a mozgása alapján senki nem hiszi el, hogy mennyi idõs, emellett pedig igazi vezéregyéniség. Csak a kvalitások számítanak, õ ebben a tekintetben pedig fantasztikus."

 

Hírek sérülés fronton

"Holnap majd meglátjuk, mi a helyzet a sérülésekkel, de normális esetben szinte mindenki bevethetõ állapotban lesz. Természetesen Phil Jones nem, aki hosszabb távon kidõlt."

 

Stoke-ra fókuszálva

"Nagyon nehéz mérkõzés lesz a Stoke elleni, az igazat megvallva nem ott kellene lenniük, ahol most állnak a tabellán. Jó csapatuk és menedzserük van. Én nem is a helyezésükre, hanem az általuk képviselt minõségre koncentrálok."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!