Smalling élvezi Bailly partnerségét

Chris Smalling hiszi, hogy Eric Baillyval alkotott belsõ védõpárosuk csak 'erõsebb és erõsebb' lesz biztató kezdésüket követõen a Manchester Unitednél.


Smalling egy kisebb sérülés, illetve egy mérkõzéses eltiltása miatt kihagyni volt kénytelen a szezon kezdetét, így elõször csak a szeptember 15-én lejátszott Feyenoord elleni Európa-liga csoportmérkõzésen léphetett pályára kezdõként. Azóta azonban az angol válogatott bekk folyamatosan José Mourinho kezdõcsapatainak részét képezi, a nyáron igazolt Baillyval karöltve.

 

A Stoke City elleni 1-1-es bajnoki döntetlent követõen az elefántcsontpartival alkott jó párosukról beszélt a MUTV-nek:

"Minél több mérkõzésen játszunk együtt, annál jobban megszokjuk egymást."

 

"Védõként kommunikálnunk kell egymással, õ pedig egyre erõsebb ebben is, miután már nagyon sokat fejlõdött az angolja. Fizikálisan nagyon jól megállja a helyét, nagyon könnyû mellette játszani."

 

"Vannak bizonyos hívószavak, amit õ vagy bármely külföldi játékos megérthet, nem számít, hogy milyen szinten áll angolból."

 

"Ebben is fejlõdni fog, de minél több mérkõzésen játszunk együtt, annál erõsebb lesz a közöttünk lévõ kapocs."

 

 

Mióta a Leicester City elleni Community Shield-döntõn bemutatkozhatott, Bailly számos lenyûgözõ produkcióval kápráztatta el a manchesteri nagyérdemût. Teljesítményével azt is elérte, hogy a Vörös Ördögök legendás egykori csapatkapitányával, Nemanja Vidiccsel hozták párhuzamba.

 

"Nemanja egyike volt azon védõknek, aki nagyon agresszív volt, dominánsan játszott, és nem tûrt ellenállást" - tette hozzá Smalling.

 

"Eric ugyanígy játszik. Bevállalja a becsúszásokat, de ezzel egy idõben nem vállal rizikót. Ha szükség van rá, akkor viszont nincs megállás! Felfedezhetõek hasonlóságok és arra számítok, hogy Eric elõtt még számos remek év áll itt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!