Herrera: Zlatan meghazudtolja életkorát

Zlatan Ibrahimovic hétfõn ünnepelte 35. születésnapját, de csapattársa, Ander Herrera szerint a csatár még mindig úgy futballozik, mint egy huszonéves.


A svéd játékos a keret második legidõsebb tagja Michael Carrick mögött, aki mindössze két hónappal született elõbb Ibrahimovic-nál. A kilences számú játékos az egyetlen, aki idén ezidáig minden United találkozón szerepet kapott és az eddigi 11 mérkõzése alatt 6 gólt termelt.

Herrera Zlatan nyári átigazolása óta közelrõl szemlélheti a hórihorgas csatár játékát, és csapattársát a "hihetetlen" jelzõvel illette, továbbá véleménye szerint egy mindenki számára csodálatraméltó példa az övé.

"Minden nap a legjobbját adja az edzésen, próbál mindenkit a legmagasabb szintjére juttatni. Sosem veszít egyetlen edzésen sem" - mondta Herrera riportereknek a vasárnapi, Stoke City elleni döntetlen után.

"Õ nagyon, nagyon agresszív és követelõ, de jó értelemben, hiszen minden edzésen gyõzni szeretne, és õ ezt velünk akarja elérni, folytatni akarja a kemény munkát, szóval szerencsések vagyunk, hogy Zlatan nálunk játszik."

"Ha megnézel egy mérkõzést és nem vagy tisztában az életkorával, azt hiszed hogy 28 vagy 29 éves, és ez nekünk nagyon jó."

"Õ mindannyiunk számára egy jó példa. Én nem vagyok fiatal, és idõs sem, pont a kettõ között vagyok félúton, és számomra is egy remek példa. Ha profiként viselkedsz, még 35 évesen is lehet helyed egy top klubnál."

 

 

 


Herrerát különösen lenyûgözte Ibrahimovic pályán kívüli életmódja a befektetett kemény munka mellett. Emellett lerótta tiszteletét a United keretének taptasztalt tagjainak professzionalizmusát tekintve is.

"Láthatod, hogyan viselkedik Zlatan. Az, ahogy még az edzések elõtt is edz külön, mindig nyújt, törõdik a testével, és egy profi játékosnak így kell viselkednie" - tette hozzá Ander.

"De Wayne-rõl [Rooney] sem feledkezhetek meg. Õ egy top játékos, ugyanolyan minden edzésen, mint Zlatan. Michael Carrick úgyszintén. Nem feledkezhetünk meg Michaelrõl, Wayne-rõl, Ashely Youngról... mindannyian minden nap keményen edzenek. Õk példaként szolgálnak számunkra."

"Amikor még nem játszottam top csapatban, mindig csodáltam ezeket a játékosokat. Arra gondoltam, hogy egy napon egy akarok lenni közülük, a Manchester Unitedben tölteni nyolc vagy kilenc szezont, de ez nem ilyen könnyû. Mindig keményen kell dolgoznod."

Ibrahimovic egy másik csapattársa, Daley Blind is egyetértett Herrerával, és elmondta véleményét Zlatanról: "Nagyszerû személyiséggel rendelkezik és egy hatalmas fickó. Amikor meglátod, hogy milyen fitt is õ, utána rájössz, milyen profi hozzáállása van, és szerintem õ egy példa számomra és nagyon sok játékos számára."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!