Rooney keményen dolgozik, hogy kezdõ legyen

Miután az elõzõ három találkozó rajtján csak a kispadon kapott helyet, Wayne Rooney szeretné magát visszaverekedni Jose Mourinho kezdõcsapatába.


A menedzser nem tette be a kezdõbe csapatkapitányát a Leicester City elleni, 4-1-re megnyert bajnokin, a Northampton Town elleni Ligakupa meccsen és a vasárnap lejátszott és 1-1-es döntetlennel végzõdött, Stoke City elleni összecsapáson.

 

Rooney azóta már a válogatott mérkõzésekre készül, de a ma délutáni sajtótájékoztatón a manchesteri kezdõcsapatba való bekerülésrõl is kérdezték.

 

"Természetesen játszani akarsz" - nyilatkozta Wayne. "Labdarúgóként játszani akarsz. Ez a munkám, imádom a focit és imádok a csapatban lenni."

 

"Jelenleg nem kezdek a Manchester Unitednél és keményen kell dolgoznom, hogy visszakerüljek oda. Ezt teszem és ha esélyt kapok, meg kell ragadnom."

 

"De teljes mértékben támogatom a csapatot, a játékosokat és a menedzsert. Persze, szeretnék játszani, de a legfontosabb, hogy gyõzzünk."

 

 

Ugyanezen a sajtótájékoztatón Rooney-t arról is megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy Marcus Rashford visszakerült az angol felnõtt keretbe, miután legutóbb az U21-es válogatottban szerepelt, melynek meccsén mesterhármast ért el. A manchesteri csapatkapitány nagyon örült csapattársa kiváló formájának, amit egyébként a 'Háromoroszlánosok' ideiglenesen kinevezett kapitánya, Gareth Southgate is megjegyzett.

 

"Nos, szerintem nagyon fontos, hogy izgalmas, fiatal játékosaink vannak, akik megkapják a megérdemelt jutalmat a válogatott behívóval. Fantasztikus volt azóta, hogy bemutatkozott a Manchester United elsõ csapatában és ezt a remek formát most, a szezon elején is folytatta. Teljesen megérdemelte, hogy akár a válogatottban is játszhat és ha így lesz, biztosan tudom, hogy élni fog a lehetõséggel."

 

Arról, hogy vajon Rashford rendszeres tagja lesz-e a nemzeti csapatnak, Wayne így vélekedett: "Remélem. Õ egy fantasztikus játékos, kiváló a hozzáállása és minden szükséges képessége megvan, úgyhogy semmilyen okot nem látok, miért ne lehetne rendszeres tag. Ha esélyt kap ezen a két meccsen, megpróbálja kihasználni azt."

 

Rooney szót ejtett a United nevelésérõl, korábbi védõjérõl, Michael Keane-rõl is, aki elõször kapott meghívót a felnõtt válogatottba. "Úgy gondolom, megérdemelt meghívó volt, mert nagyon jól kezdte a szezont. Új a menedzserünk, akinek saját gondolata, véleménye van egyes szereplõkrõl, így ez mindenki számára újrakezdést jelent a mai naptól, az elsõ edzéstõl."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!