Romero: Mindig készen állok

Lehet, hogy Sergio Romero ebben a szezonban csak két mérkõzést játszott, de mindkétszer bizonyított, amit õ a Manchester United edzõ stábja munkájának tud be.


David de Gea kapuban való tündöklésének köszönhetõen az argentin válogatott elsõ számú portásának játéklehetõsége limitálva volt 2015 nyarán történõ megérkezése óta az Old Traffordon. A Vörös Ördögök színeiben megkezdett pályafutása kezdetén számos jó mérkõzéssel rukkolt elõ, azóta De Gea azonban nem csak egészséges tudott maradni, de kiváló formának is örvend, amely értelmében Romerot a kispadra szorította.

 

Pozitív azonban a helyzet kapcsán a korábban többek között a Sampdorianál is megfordult hálóõr, és csak dicsérõ szavakkal tudja illetni a klub edzõi stábját, amiért biztosítják, hogy bármely adandó pillanatban bevetésre készen álljon.

 

"Nagyon jól tudunk együt dolgozni" - jelentette ki Romero a ManUtd.com-nak adott interjúban.

 

"Két edzõnk van, Silvio [Louro] illetve Emilio [Alvarez], és szerintem David, Sam [Johnstone] és én is nagyon jól tudunk velük együtt dolgozni."

 

"Ahogy telnek a hetek, úgy érezzük egyre komfortosabban magunkat együtt, mint egy csapat. Ez szerintem látható is Davidon, amikor játszik - jól érzi magát és nyugodt - a hét napjai során elvégzett edzésmunka pedig nagyon jó."

 

"Rajtam is látható [amikor játszom], hogy edzésben vagyok, egyébként pedig várok a játéklehetõségemre, amikor pedig ez eljön, akkor 100 százalékosan készen állok. Ahogy mondtam, elismerésre méltó az a nagyszerû munka, amit végeznek velünk az edzésen, ez nagyon jó dolog."

 

 

Romero állhatott a kapuban a Northampton Town elleni Ligakupa, illetve a Zorya Luhanskkal szembeni Európa-liga mérkõzésen is, elmondása szerint ez a két gyõztes találkozó pedig önbizalmat plántált belé.

 

"Egész héten keményen dolgozol, hogy a hétvégén játszhass, a mérkõzés közeledtével pedig 100 százalékosan készen, és a menedzsered, illetve a játékostársaid rendelkezésére kell állnod. Ilyenkor nem lehet más célod, mint hogy megmutasd nekik, maximálisan felkészült és játékra kész vagy" - tette hozzá.

 

"Nagyon fontos volt lejátszanom a United mezében az idei elsõ mérkõzésemet, mert ez biztosítékot ad és nyugodttá tesz a tudat, hogy a dolgok elég jól mennek. Tudod, hogy továbbra is keményen kell dolgoznod és fejlõdnöd kell."

 

"Emellett ez azért is jó, mert a válogatottnál tisztába kerülnek vele, hogy játékban vagyok, így pedig jobb eséllyel pályázok a keretbe való bekerülésre a világbajnoki selejtezõkre."

 

Romerora nagy hatást gyakoroltak a José Mourinho által a United edzõi stábjába hozott új edzõk, és elárulta, miként adaptálták edzésmunkájukat azért, hogy felkészítsék õket minden olyan eshetõségre, amellyel egy mérkõzés során egy kapus szembe kerülhet.

 

 

"Korábban nem ismertem õket, de a futballban eltöltött éveiknek, illetve az ez idõ alatt összegyûjtött hihetetlen mennyiségû tapasztalatuknak köszönhetõen képesek hozzátenni az eddigi tudásunkhoz."

 

"Úgy dolgozunk és edzünk mostanság, amihez talán korábban nem voltunk hozzászokva."

 

"Rengeteg gyakorlatot végzünk csak egy aspektusra koncentrálva; ez persze nem azt jelenti, hogy csak egy részére koncentrálunk a játéknak, de tisztában vagyunk vele, hogy manapság a kapusok dolga sokkal inkább játékhelyzet-függõ. Éppen ezért nem csak egy szituációra, hanem egy adott dolog kapcsán két-három eshetõségre is felkészülünk."

 

"Például ha egy passzal folytatjuk a játékot, és attól függõen, hogy ez sikeres volt, vagy sem, mondjuk egy újabb labdát kell megjátszanunk, akkor arra készen kell állnunk és számítanunk rá. Függõen attól, hogy milyen kimenetele van az egyes szituációknak, tudjuk, hogy bármikor egy újabb labdával találhatjuk magunkat szemben."

 

"Az egész a kapus látószögének szélesítésérõl szól, nem pedig arról, hogy egy adott helyzetre szûkül a felkészülés, mert ezzel a történtekre adott reakció tárházát lehet bõvíteni."

 

"Arra biztatnak minket, hogy kövessük nyomon jobban a történéseket, és legyünk tisztában vele, hogy nem minden helyzet végzõdik úgy, hogy elsõ szándékból a miénk lesz a labda, vagy éppenséggel kimegy a játéktérrõl. Hozzál jó vagy éppen jó döntést, vagy éppen mutasd be a mérkõzés védését, a labda szögletre mehet, játékban maradhat vagy éppen a kapufáról visszavágódva az ellenfél elé hullhat, ilyenkor pedig készen kell állnod a következõ mozdulatra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!