Mourinho a motiváció mûvészetérõl beszélt

Jose Mourinho elmagyarázta, õ úgy véli, fontos, hogy a játékosai önmagukat is motiválják, miközben õ maga a Manchester United csapatát építi.


Bár a portugál menedzser híres arról, mennyire kiválóan képes menedzselni az egyéneket, csapatából az abszolút maximumot képes kihozni, ragaszkodik ahhoz, hogy a sikeresség az egyénektõl származik.

 

Miközben arra törekszik, hogy a labdarúgói önenelmzõ módon viselkedjenek, Mourinho elismeri, motivációs módszerei csak akkor mûködnek, ha a játékos hajlandó, hogy elérje potenciálja csúcsát.

 

"Úgy vélem, ez inkább az ember természetérõl szól" - magyarázta a portugál a közelmúltban egy UEFA edzõi konferencián. "Arról, hogy te ki vagy. Mindig azt éreztem, ez volt a legnagyobb motivációm. Amikor külsõ forrásból van szükséged motivációra, akkor nem vagy olyan erõs, mint amilyen tudnál lenni. Külsõ forrásból érkezõ motiváció pontosan ez - külsõ forrásból érkezõ."

 

 

"A motiváció hozzád tartozhat. Kicsit olyan ez, mint én magam, mint vezetõ. Amikor ösztönöznöm kell játékosokat, akkor én egy extra motiváció forrása vagyok olyan játékosok számára, akik már motiváltak. De amikor motiválatlan embereket kell buzdítani, akkor én nem vagyok egy extra forrás. Akkor a motiváció forrása vagyok, és ez nem elég."

 

"Ez teljesen rólad szól. Nem várhatsz másokra, hogy motiváljanak, hogy kritizáljanak. Önkritikusnak kell lenned. Nem várhatsz másokra, hogy dicsérjenek, mert talán soha nem fogják megtenni. Önmagadról kell ítélkezned! Önmagadat kell elemezni. Meg kell tudnod, mikor dolgozol jól, mikor nem, és hol kell javulnod!"

 

"Sokkal inkább az egyénrõl szól, és akik pedig körbevesznek, õk a motiváció külsõ, extra forrásai."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!