Mourinho: Gyõztes mentalitással vágunk neki a mérkõzésnek

Jose Mourinho elmondta, csupán egyetlen dolog jár a fejében, amikor a hétfõi, anfieldi látogatásra gondol - a Manchester United gyõzelme.


A Vörös Ördögök az utolsó öt, anfieldi találkozójukból mindössze egyszer kaptak ki, három mérkõzést megnyertek ezekbõl, beleértve a tavalyi párharcot is, melyet Wayne Rooney kései gyõztes gólja garantált a csapatnak.

Mourinho tudja, milyen érzés gyõztesen elhagyni a Mersey-partját, a Chelsea-vel hat bajnoki mérkõzésbõl négyet megnyert ellenük idegenben. A United menedzsere újabb három pontot célzott meg a hétfõ esti bajnokin, és amikor arról kérdezték, ezúttal óvatosabban áll-e a dolgokhoz, Mourinho ragaszkodott hozzá, csapata ugyanolyan pozitívan közelíti meg a mai mérkõzést, ahogy mindig.

"Megpróbálunk gyõzni, ebben biztos lehet mindenki. Ha náluk lesz a labda, védekeznünk kell, és amikor hozzánk kerül, támadnunk kell" - mondta a riportereknek.

"Megakarjuk õket akadályozni a gólszerzésben, és a legjobban ezt tizenegy emberrel lehet elérni, és hogy gólt szerezhessünk, dominálni akarunk, birtokolni szeretnénk a labdát és ez az, amit csinálunk. Ezúttal nem úgy lesz, mint tavaly, amikor a Liverpool lövései csak úgy záporoztak a United kapujára, majd a United számára is adódott egy lehetõség és 0-1 lett az eredmény. Még mindig nagyon sok dologban kell fejlõdnünk, azonban folytatni fogjuk az eddig mutatott játékunkat. Van egy bizonyos játékstílusunk és az nem fog változni."

 

 

 


Mourinho bízik a nagy mérkõzéseket eldönteni képes játékosaiban, mint Zlatan Ibrahimovic vagy Paul Pogba, akik valószínûleg kulcsfontosságúak lesznek ma este. A United menedzserét külön megkérdezték, milyen hatást fejtett ki eddig a csapatra Ibrahimovic érkezése óta, és Mourinho egy érdekes részletet is elárult a csatár abbéli vágyáról, hogy segíteni szeretne a Vörös Ördögöknek sikert elérni ebben az évben minden sorozatot figyelembe véve.

"Õ eddig egy példakép - fantasztikus játékos" - mondta Mourinho. "A Northampton ellen nem kellett volna szerepelnie [a Ligakupában], de mivel az elõtte lévõ mérkõzést elveszítettük, odajött hozzám és azt mondta, nincs szüksége a három nap pihenõre, be akar szállni a mérkõzésbe, hiszen talán szüksége van rá a csapatnak."

Mourinhot arról is megkérdezték, a 35 éves játékos tapasztalata fontos lesz-e a hétfõi mérkõzésen: "A csapatot nem ezen tényezõk alapján választom. Ha játszik, az azért van, mert fontos játékosa a csapatomnak, és õ nagyon jól játszik, nem a rekordja számít vagy az, hogy tapasztalt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!