Smalling: A Liverpool elleni a legnagyobb rangadó

Chris Smalling szerint kétség sem fér hozzá, hogy a Liverpool otthonába tett látogatás a legnagyobb mérkõzés csapata számára, és elmondta, nincs is jobb hely a gyõzelemre, mint az Anfield Road.


A védõ, aki mostanság a United csapatkapitánya, tisztában van a Mersey-partján játszandó mérkõzéssel járó kihívással, azonban azzal is tisztában van, a szurkolók mennyire szenvedélyesen szeretnék, ha sorozatban öt Premier League mérkõzésen is legyõznék a klub legádázabb riválisát.

"Igen, ez az a mérkõzés" - mondta Smalling az MUTV-nek. "Amikor ide kerültem, mindannyian mondták, bizonyára tudsz a United és a City rivalizálásáról. Azonban a Liverpool ellen - ez az a bizonyos mérkõzés. Azzal, hogy a verseny csak nõtt a két csapat között az évek alatt, hiszen ez egy hatalmas ütközet, ezt kihangsúlyozták nekem, és most különösen az új fiúknak is, hogy mennyire fontos is ez a párharc."

"Mindig kemény mérkõzéseket vívtak. Azt hiszem a legutolsó is [januárban] ilyen volt, valószínûleg sokkal jobban játszottak tõlünk, de éltünk a lehetõségünkkel. Tudjuk, hogy olyan csapat, akik szeretnek nagy nyomást gyakorolni ellenfelükre, és nem lesz sokat nálunk a labda, szóval erre fel kell készülnünk."

"Ez nem egyszerû, különösen nekünk, védõk számára, hiszen nagyon nehézzé teszik a labdakihozatalt. Sokszor néhány csapat ellen nyugodtak lehetünk, és sokat birtokolhatjuk a labdát, azonban a Liverpool egy energiadús, nyomást gyakorló csapat, és még amikor vissza is nyered a labdát, nagyon veszélyesek tudnak lenni, amikor rádtörnek, hogy visszaszerezzék. Ha nem passzolod tovább, leszerelnek. Ez egy nagyon nehéz feladat lesz a középpályások és a védõk számára, hogy diktálni tudjuk a játék ütemét."

"Egész héten a taktikán dolgoztunk, és gyakran megeshet, fõleg az elsõ 15 percben, hogy a taktika repülhet ki az ablakon, amíg a mérkõzés le nem csillapodik" - tette hozzá. "Ez egy olyan párharc lesz, ahol hidegvérrel kell játszanunk, és végrehajtani a játéktervünket, hogy nyomást gyakorolhassunk rájuk."

 

 

 


Smalling az Anfield megnövekedett kapacitásával járó hangulatot is értékelte, mely mindkét csapatra hatást fog gyakorolni a mérkõzésen.

"Nagyon intenzív" - mondta. "100 méfröldperórával száguld. Ez egyike azon mérkõzéseknek, ahol az érzelmeinket kordában kell tartanunk, melyet a menedzser is kihangsúlyozott a héten, hiszen még a csapatban nem túl rég óta focizó játékosok is tudják, mennyire fontos is ez a találkozó. Kordában kell tartanunk az érzéseinket, és a pályán tartani minden játékosunk. Ez egy olyan mérkõzés, ahol a maximumot kell nyújtanod."

"A pályán sokszor szeretnél szólni a középpályásoknak, hogy ott felbukkant egy ember, de nagy a hangzavar, az atmoszféra élettel teli, emiatt kissé nehéz kordában tartani az érzelmeid."

A középhátvédet megkérdezték, van-e jobb hely Manchester United játékosnak a gyõzelemre: "Nincs" - válaszolta. "Határozottan nincs. Elég szerencsés voltam, hogy párszor nyerhettem már ott, és nagyszerû érzés, amikor a szurkolókat boldoggá teszed, azzal a tudattal, hogy elvégeztük a munkánkat és mosollyal az arcunkon térhetünk vissza Manchesterbe."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!