Ibra sajnálja kihagyott helyzetét

A Manchester United frontembere, Zlatan Ibrahimovic megfogadta, legközelebbi gólszerzési lehetõségébõl a maximumot fogja kihozni, miután a Liverpool elleni 0-0-s döntetlen során hatalmas helyzetben nem sikerült fejjel gólt szereznie.


A svéd játékos, aki a szezonban eddig hat gólt jegyez, az 54. percben indult meg Paul Pogba beadására, azonban próbálkozását nem tudta Loris Karius kapujára irányítani, ehelyett visszafejelte az ötösön belülre, amit így a megkönnyebbült kapus könnyûszerrel be tudott gyûjteni.

Noha az Anfielden elfogadható eredmény az egy pont, Ibrahimovic elismerte, megnyerhette volna csapata számára a mérkõzést, és megfogadta, a következõ lehetõségnél javítani fog. "Nem volt egyszerû lehetõség" - nyilatkozta Zlatan, amikor a nagy helyzetérõl kérdezték. "Rohannom kellett a labda felé ahelyett, hogy támadhattam volna azt, de ugyanakkor legalább a kaput el kellett volna találnom. A következõ mérkõzésen jobban cselekszem majd."

A meccsel kapcsolatban Ibrahimovic optimistán nyilatkozott: "Úgy gondolom, hogy ez egy jó mérkõzés volt, olykor elég nehéz ugyanakkor. Úgy értem idegenben a Liverpool ellen - a Liverpool veretlen a top csapatok ellen, hét pontot szereztek eddig ellenük, úgy gondolom, ez egy jó eredmény volt. A második félidõben több helyzetük volt, de ugyanúgy dolgoztunk tovább, és ennél többre is képesek vagyunk, igen. Azonban keményen dolgozunk és egyre közelebb kerülünk ehhez a teljesítményhez."

 

 

 


A United nyári igazolása nem gyõzte dicsérni David De Geát, miután a spanyol két világklasszis védést is bemutatott, mely megakadályozta Emre Cant és Philippe Coutinhot is a gólszerzésben. "Úgy gondolom, hatalmas védéseket mutatott be" - magyarázta Ibra. "Ezért top kapus õ. Erre is szüksége van egy csapatnak és neki fantasztikus mérkõzése volt."

A United jelenleg hetedik a Premier League-ben, és öt ponttal áll a listavezetõ Manchester City mögött nyolc fordulót követõen. Miután Ibrahimovic felfedezte, hogy a nagyobb klubok között is számos alkalommal történnek meglepõ eredmények, továbbra is optimista maradt, hogy a Vörös Ördögök továbbra is kihívói a bajnoki címnek mostantól egészen a szezon végéig.

"A szezon hosszú" - mondta Zlatan. "Sok csapatot látok pontokat veszíteni ugyanakkor. Bármely héten történhetnek különbözõ dolgok, szóval fontos megnyerni a mérkõzéseket, melyeket meg kell nyerned, és a csúcson maradni."

"Úgy értem, ha sorozatban két mérkõzést megnyersz, a topon vagy. Ez idáig így mûködött. Ha képesek vagyunk megnyerni a mérkõzéseket, melyet meg kell nyernünk, hogy begyûjtsük a pontokat, akkor jó helyzetben leszünk, de ez egy hosszú szezon. Ott vagyunk, harcolunk, pontokat gyûjtünk. Összpontosítanunk kell és akkor könnyebb lesz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!