Smalling: Boldogulok a csapatkapitányi tiszttel

Eltiltás és sérülés következtében Chris Smalling a kispadon kezdte az évet, majd visszakerült a Manchester United kezdõcsapatába és Wayne Rooney távollétében a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.


Smalling a Liverpool ellen fegyelmezett teljesítményt nyújtott, és a csapat meg tudta õrizni hálóját a góltól hétfõ este. A mérkõzés lefújása után a ManUtd.com-nak és a riportereknek beszélve az angol válogatott hátvéd elmagyarázta, miért hatott formájára pozitívan a csapatkapitányi karszalag.

"Nagyon élvezem ezt és úgy gondolom kedves dolog, hogy a menedzser rám ruházta a csapatkapitányi karszalagot" - magyarázta Smalling. "Ez nem igazán változtatja meg a játékhoz való hozzáállásom a pályán, de ez jó érzés, hogy a mérkõzés döntõ pillanataiban a csapat rám fog tekinteni. Biztossá kell tenned, hogy ha valami, akkor ez az, ami emeli a teljesítményed, hiszen nem akarok az a kapitány lenni, aki nem teljesít jól."

"Több felelõsséget ad ez számomra, és szeretem azt hinni, hogy boldogulok vele. Amikor megkapom ezt a lehetõséget, nagyon tetszik. Enélkül is, tekintve a védelmet, én játszottam a legtöbb mérkõzést, és a mi védelmünk nem öreg, szóval ideje volt valakinek fellépni és vezérnek lenni ott. Élvezem ezt."

 

 

 


A szezon elején Chris a kispadról nézte végig, ahogy Bailly és Blind párosa lenyûgözi a publikumot, mostanra azonban sorozatban hét kezdõként lejátszott mérkõzésnél jár és minden egyes alkalommal erõsebbnek érzi magát.

"A személyes nézõpontomat tekintve a teljes elõszezont kihagytam, és jó dolog, hogy mostanra folyamatosan játszhatok" - mondta Chris. "Fittebbnek érzem magam és frissebbnek minden mérkõzésen. Úgy gondolom elmondható, hogy a védelem sokkal összeszedettebb. Nem magától értetõdõ, hogy visszatérsz a csapatba, de hittem abban, hogy amikor elég fitt leszek, vissza tudok kerülni a csapatba. Hittem benne, hogy vissza fogok kerülni."

A United egyik legjobban teljesítõ játékosa a Liverpool ellen David De Gea volt, miután Emre Cant és Philippe Coutinhot is megakadályozta a gólszerzésben kitûnõ védéseivel. A spanyol számára ez volt a lehetõ legjobb módja arra, hogy válaszoljon a Stoke City ellen nem rég elkövetett hibáját követõen.

"Mindannyian tudtuk a Stoke elleni mérkõzés után, hogy ez ritkaságszámba megy" - mondta Smalling. "David nem sok hibát követ el. Még akkor sem, amikor 70 percen keresztül nem sok dolga akadt [a Liverpool ellen], õ volt a megfelelõ ember a megfelelõ helyen. Nem sok kapus van a világon, aki mindkét lehetõséget kivédte volna."

"Nem engedheted meg, hogy egyetlen hiba befolyással legyen rád, és nem akarod, hogy ez lehúzzon téged minden egyes héten. David ugyanolyan volt [a Stoke elleni meccs után], ugyanúgy edzett, és mindig ott lesz, amikor szükségünk lesz rá."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!