Manchester United 4-1 Fenerbahce

A Vörös Ördögök magabiztos sikert arattak ma este. Pogba duplájával, valamint Jesse Lingard, Anthony Martial és Robin van Persie találtaival alakult ki a végeredmény.


Jose Mourinho szinte teljesen kicserélte a Liverpoolban pályára lépõ csapatát, minek révén visszakerült a kezdõbe Wayne Rooney és Matteo Darmian is.

 

Lassan indult a találkozó, mindkét gárda úgy játszott, mintha kötelezõ lenne elkerülni a kaput. Bár a hazaiak sokkal többet birtokolták és járatták a labdát, komoly helyzetekig õk sem jutottak, mivel a támadóharmadban sûrûn hibáztak.

 

A Fener képtelen volt értelmes támadást vezetni, a védekezés sokat kivett a törökökbõl.

 

Bõ 20 percet kellett várni az elsõ, komolyabbnak mondható helyzetre, Juan Mata tekert kapu elé, de Anthony Martial fejese lekerülte a kaput.

 

A langyos elsõ félórát kárpótolta a szünet elõtti maradék 15 perc.

 

A 31. percben Michael Carrick zseniális átadását Mata csodaszépen vette le, Kjaerrel csatázott , a dán védõ pedig szabálytalankodott, így büntetõhöz jutott a United. A végrehajtó Paul Pogba volt, a francia magabiztosan lõtt a jobb alsóba, 1-0 a manchesterieknek.

 

 

Nem sokat kellett várni a következõ gólra. Három perc telt el, Mata eszméletlen átadását Martial szelídítette meg, majd lövésre lendítette a lábát, de Sener szabálytalanul állította meg a támadót, így ismét tizenegyest kapott a Mourinho-csapat. Ezúttal a sértett volt a végrehajtó, aki szintén a jobb alsóba lõtt, 2-0.

 

A bekapott gólok után a törökök ébredezni kezdtek, de csak szögletekig jutottak el, amik pedig alig jelentettek veszélyt.

 

De Geának 37 percet kellett várnia ahhoz, hogy a pulzusszáma kicsit emelkedjen. Carrick adta el a labdát saját térfélen, Souza kapott kiváló indítást, egy csellel elküldte Eric Bailly-t, lövését azonban lábbal hárítani tudta a spanyol kapus.

 

Szinte már mindenki a félidõt várta, amikor Rooney csapott le és szerzett labdát a Fener térfelén, beadása Jesse Lingardot találta meg, aki okosan visszapasszolt az érkezõ Pogbához, a francia középpályás pedig köszönte szépen és 18 méterrõl bevágta a jobb felsõbe, 3-0.

 

Ha valaki a büfék elõtti sor végén állt, nem biztos, hogy látta, amint Poga passza után Rooney tálalt Lingard elé, aki 19 méterrõl nagyszerû gólt szerzett, 4-0.

 

 

A gyors gól után sajnos a találkozó színvonala sokat esett, kezdett az elsõ félidõ elsõ 20 percéhez hasonlítani. Mourinho cserélt, pályára lépett Memphis Depay, majd Tim Fosu-Mensah is.

 

Lassan csordogált a mérkõzés, a labdabirtoklás továbbra is magas manchesteri fölényt mutatott, mint ahogyan az eredmény is. Még a 83. percben is, amikor Robin van Persie szépíteni tudott. Nem mindennapi volt a pillanat, amikor az ellenfél gólszerzõjét a manchesteri tábor - és Sir Alex Ferguson is - megtapsolta.

 

A Fener gólja után nem sokkal Souza is közel járt a gólhoz, de a 4-2-t De Gea akadályozta meg egy szép védéssel.

 

A vége elõtt még Mata szerezhetett volna gólt, ha Skrtel nem blokkolt volna, majd Fosu-Mensah is lõhetett, de õ sem talált a kapuba.

 

Végül az eredmény már nem változott, a Manchester United magabiztosan nyert, olykor nagyon szépen passzolgatva, gyors, egyérintõs játékot játszva.

 

 

Európa-liga, csoportkör
Manchester United 4-1 Fenerbahce
Old Trafford

 

Vezette: B. Bastien (Fra)

 

United: De Gea - Darmian, Smalling(Rojo 46.), Bailly, Shaw - Carrick, Pogba(Fosu-Mensah 75.) - Mata, Rooney, Lingard(Depay 66.) - Martial
Nem használt cserék: Romero, Fellaini, Rashford, Ibrahimovic

 

Fenerbahce: Demirel, Sener, Skrtel, Kjaer(Emenike 46.), Kaldirim, Souza, Topal, Neustadter, Potuk, Volkan(Ismail 70.), Van Persie
Nem használt cserék: Fabiano, Caner Koca, Ramazan, Stoch

 

Gólszerzõ: Pogba 31' (11-es), 45', Martial 34' (11-es), Lingard 48' illetve van Persie 83'

 

Sárga lap: Kjaer

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!