Mourinho nyugodt a Chelsea-hez való visszatérése elõtt

A Manchester United menedzsere nem mutatta izgalom jelét, mielõtt immáron a Vörös Ördögök kispadján ülve vasárnap délután visszatér korábbi klubjához, a Chelsea-hez.


Az 53 éves menedzser a Chelea történelmének legeredményesebb edzõje, miután két idõszakot is eltöltött a kékek kispadján, és három bajnoki cím mellett három Ligakupát, valamint egy FA-kupát is nyert a londoniakkal.

Mourinho második Chelsea-nél töltött periódusa a 2015/16-os szezon közepén ért véget, miután bajnoki címvédõként kiábrándító szezonkezdetet tudhattak maguk mögött, melynek okán késõbb lehetõsége volt júniusban csatlakozni a Unitedhez és most elõször térhet majd vissza egykori sikerei helyszínére immár a Vörös Ördögök menedzsereként.

 

 

 


A csütörtöki, Európa-liga siker utáni sajtótájékoztatón beszélve Mourinhot megkérték, hogy értékelje a Chelsea formáját az új menedzser, Antonio Conte irányítása alatt, valamint arról is faggatták, milyen lesz számára visszatérni egykori kenyéradója otthonába.

"Nem kell elemeznem a szezonkezdetüket, de ha ránézünk a tabellára, és megnézzük, hol állnak, akkor nem lehet rossz az idénykezdetük" - mondta a menedzser. "Tudtam, hogy Angliában dolgozva, a Premier League-ben maradva elõbb vagy utóbb a Chelsea ellen kell majd játszanom és, hogy a Stamford Bridge-re is vissza kell majd térnem. A számítógépes sorsolás pedig úgy döntött, hogy most kell oda mennem, szóval oda megyünk."

Miután 2007-ben távozott a Chelsea-tõl Mourinho új csapatával, az Inter Milánnal visszatért a nyugat-londoni székhelyû klubhoz és a médiának azt mondta "mindig szerencséje van a Bridge-n". Amikor arról kérdezték, milyen fontos lehet ez ezúttal is, a United menedzser elmagyarázta, korábbi kommentárja miért vesztette érvényét.

"Amikor ott játszottam az Interrel ezelõtt, sosem veszítettem mérkõzést a Stamford Bridge-n, hiszen volt egy [veretlen] hazai rekordom" - mondta. "Mostanra azonban már pár alkalommal kikaptam a Bridge-n. A múlt szezonban kétszer vagy háromszor is kikaptam, szóval többet már nem mondhatom el ugyanazt. Most csak azt mondhatom el, hogy veszítettem ott."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!