Rashford: Kulcsfontosságú lesz a megfelelõ mentalitás

Marcus Rashford szerint a Manchester Unitednek meg kell nyernie a fizikai és a mentális csatát is a Chelsea ellen vasárnap, hogy õk lehessenek a mérkõzés gyõztesei.


A 18 éves csatár szeretné, ha csapata hasonlóan közelítené meg a Stamford Bridge-n rendezendõ összecsapást, mint a hétfõi, Liverpool elleni találkozót, amikor egy keményen dolgozó, taktikailag fegyelmezett csapat meggátolta az addig gólszerzésben kiemelkedõ Liverpoolt, hogy betaláljon.

Miután a csütörtöki Európa-liga találkozó során a kispadról nem került becserélésre, Rashfordnak nagy esélye van arra, hogy elsõ alkalommal játszhasson a Chelsea otthonában felnõtt szinten, bár azáltal, hogy korábban szerepelt már abban a stadionban az U21-es csapatban, így van fogalma róla, mire is számíthat.

A tinédzser úgy érzi, a Vörös Ördögöknek életfontosságú meggátolni az olyan játékosokat, mint Eden Hazard és Diego Costa, hogy elegendõ idejük és terük legyen a labdával, miközben a Vörös Ördögök az elmúlt négy évet tekintve elsõ gyõzelmükre készülnek a kéke stadionjában.

"Sosem tudhatod, hogyan alakul a mérkõzés, amíg ki nem mész oda, de úgy gondolom fontos, ha felvesszük a mérkõzés ritmusát és gyorsan kezdünk" - mondta Rashford az MUTV-nek.

"Így tettünk a Liverpool ellen is - ott voltunk a nyomukban és megmutattuk, hogy nem fognak minket körbefutni, és most is hasonló hozzáállással kell odamennünk. Minél nagyobb mérkõzés, annál jobb számunkra."

 

 

 


"Meg kell próbálnunk megfogni õket, és megadni számunkra a játékszabadságot ugyanakkor, de ezt nehéz véghezvinni, különösen az otthontól távol, szóval az Anfielden mutatott mentalitásra és gondolkodásmódra lesz szükségünk."

"Ezeken a mérkõzéseken nagyon sok egy az egy elleni szituáció van, és ha talán minél jobb ellenfelet kapsz, neked is annál jobb mérkõzésed lesz; ez lehet a helyzet majd vasárnap is, így egyénileg és csapatként is nagyon keményen kell majd dolgoznunk, hogy jó eredményt kapjunk."

Nyolc mérkõzés után két pont választja el a Chelsea-t és a Unitedet a Premier League-ben, miután mindkét csapat hasonlóan kezdte az évet Antonio Conte és Jose Mourinho irányítása alatt.

"Nagyon erõs keretük van. Volt egy kis hullámhegyük és völgyük, de a menedzser jó formában tartotta õket, és szerkezetileg is, és úgy gondolom a kitûzött hely elérése érdekében jó tervet dolgoztak ki" - folytatta Rashford.

"Véleményem szerint kicsit hasonló cipõben járnak, mint mi. De remélhetõleg amikor odamegyünk, jól fogunk teljesíteni és három pontot szerzünk majd, ez egy nagy löketet adna számunkra, és a szezon hátralevõ részére megadná az alaphangot a csapatban."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!