Mourinho értékelése a Chelsea elleni vereségrõl

A Manchester United menedzsere, Jose Mourinho érthetõen csalódott volt csapata korábbi együttese ellen elszenvedett 4-0-s veresége után, a Premier League vasárnapi rangadóján.


VÉLEMÉNY A MAI TELJESÍTMÉNYRÕL
"Ha kitörölhetnénk a védekezési hibákat egy mérkõzésbõl, azt mondanám, hogy ez egy jó teljesítmény volt. Klasszis teljesítmény, megfelelõ százalékú labdabirtoklás, jól járattuk a labdát, voltak helyzeteink, félhelyzeteink, az ellenfelet védekezésre késztettük, és azt mondanám, hogy ez egy nagyon nagyon nagyon igazságtalan eredmény volt. Azonban nem tudjuk kitörölni a mérkõzésen elkövetett hibákat, és az elsõ már harminc másodperc után megtörtént. Ezt követõen egy totálisan más mérkõzést kaptunk, mert a Chelsea ereje a kontrajátékban van, és különösen a második félidõben, amikor közel jártunk, hogy 2-1-re szépítsünk, egy kontrából megbüntettek minket. Amikor közel jártunk, hogy 3-1 legyen az állás, ismét megbüntettek minket egy kontrából és közel voltunk Zlatan Ibrahimovic és Marcos Rojo lövései után, hogy 4-1 legyen. Valószínûleg pár percet követõen ismét betaláltak volna. Minden rosszul alakult az elsõ perctõl kezdve. Ezt követõen minden ellenünk játszott a mérkõzésen."

MECCSBEN VOLTUNK MÉG A FÉLIDÕBEN?
"Nagyon õszintén beszélgettem a játékosokkal félidõben. Elmondtam nekik, hogy próbálkoznunk kell, mert végeredményben, a pontok tekintetében mindegy, hogy 2-0, 3-0, 4-0 vagy 5-0 az eredmény. Az érzelmeket tekintve azonban ez már nem ugyanaz, a pontokat tekintve igen. Nagyon õszinte voltam velük, és elmondtam nekik, hogy próbálkoznunk kell, és próbálkozni is fogunk, de ugyanakkor kockáztatunk is ezzel, mert ez most már az a játék, amit a Chelsea akar. A Chelsea védekezni akart, majd rögtön kontratámadást indítani. Ha gólt szerzünk, bajba kerülnek, kockáztattunk, és volt is elõttünk pár lehetõség a gólszerzésre - amit nem tudtunk gólra váltani -, kontráztak, gólt szereztek és lezárták a mérkõzést."

 

 

 


EGY DAVID LUIZNAK ADOTT PIROSLAP VÁLTOZÁST HOZOTT VOLNA?
"Tudom, amit te is tudsz. Tudom azt, amit mindenki. Amikor a Sky-nak beszéltem, a kérdéseik egyike ez volt, mindannyian tisztában vagyunk ezzel. Azonban a végén az eredmény számít, és amikor 4-0-ra veszítesz, aztán idejössz interjút adni és bíróról kezdesz el beszélni, az úgy tûnik, hogy csak kifogásokat keresel. Remélem, hogy a média megteszi a munkáját abban a tekintetben, hogy kielemezi a helyzetet, de errõl nem nekem kell beszélnem."

A UNITED SZURKOLÓI 90 PERCEN KERESZTÜL ÉNEKELTEK
"90 percen keresztül hihetetlen módon szurkoltak. A milliónyi szurkolónk a világ körül nyilvánvalóan nagyon rosszul érzi most magukat. Nagyon sajnálom, hogy ez így van. Bocsánatot kell kérnem az öltözõ vezéreként. Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy én 100%-ban a Manchester Unitedet képviselem. Nem 99%-ban, és 1%-ban a Chelsea-t, vagy bármely más együttest. 100%-ig a Manchester Unitedet képviselem. Emiatt nagyon mélyen érint a jelen helyzet. Egyetlen válasz van csak a történtekre, ahogy a játékosaimnak is elmondtam, csak egy válasz van. Edzenünk kell holnap és továbbra is harcolnunk."

JÓ, HOGY A KÖVETKEZÕ MÉRKÕZÉS IS RANGADÓ LESZ - MAN CITY A LIGAKUPÁBAN?
"Jobb szeretnék most a Premier League-ben játszani. Rossz érzésekkel állunk most a Premier League-ben. Az eredmények következtében az élen álló csapatokhoz képest hat pontos szakadék keletkezett. Nagyon nehéz periódusunk volt most a meccseket tekintve. Pontokat veszítettünk ezen a héten és a Stoke ellen is, pedig akkor fenomenálisan játszottunk. Most meccseket kell nyernünk. Nem mondom, hogy könnyûek lesznek, most a Swansea, West Ham, Sunderland, Middlesbrough következik, olyan találkozók, amelyeket meg kell nyernünk, a top négyes, ötös most egymás ellen fog játszani, ahogy mi tettük a Liverpool és a Chelsea ellen. Õk is pontokat fognak veszíteni, szóval versenyben vagyunk, de nincs semmilyen mód elrejtõzni, az arckifejezésünk magáért beszél. Nagyon, nagyon szomorúak vagyunk, de ez nem gyerekeknek való, hanem férfiaknak és holnap férfinak kell lennünk, és készülnünk a következõ mérkõzésre."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!