United 1-0 City: Mourinho reakciója

Jose Mourinho kimondottan elégedett volt a Manchester United játékosaival és szurkolóival a Manchester City elleni, 1-0-ra megnyert Ligakupa találkozót követõen.


A menedzser az MUTV-nek nyilatkozott és bár csak három kérdésre felelt, rendkívül szenvedélyesen beszélt öt percen keresztül a teljesítményrõl, valamint éltette a drukkereket.

 

Gondolatok az eredményrõl
"Ez egy fontos eredmény, mert ez egy kieséses sorozat: ha kikapsz, kiestél, de ha nyersz, bent maradsz. Különösen fontos azért, mert ez volt a módja, hogy az igazán csodálatos szurkolóink - amilyeneket eddig még nem láttam pályám során -  jobban érezzék magukat. A Chelsea elleni vereséget követõen hihetetlen volt ez a támogatás tõlük. Ezen emberek klub iránti imádata nagyobb, mint az eredmény, mint a siker és nagyobb, mint a trófeák. Ez egy igaz szerelem, igazi szenvedély. Nagyon boldog vagyok ezért és nem magam miatt. Nem azért örülök, mert fontos volt számomra, hanem a szurkolók miatt vagyok boldog. Örülök a játékosok miatt is, mert mindent megtettek. Jól teljesítettek. Nem fenomenálisan, de jól. Viszont a szellemiség fenomenális volt, mint ahogyan a tett erõfeszítés és a szolidaritás. Ez a minimum, amit adhatunk a drukkereinknek."

 

Egy jobb második játékrész
"Jobb megoldást találtunk arra, hogy nyomást gyakoroljunk rájuk és visszaszerezzük a labdákat. Lépésrõl-lépésre egyre biztosabbnak éreztük magunkat. Bailly-t és Smallingot szoktuk játszatni a védelemben, de mindketten kiestek. Így két, ballábas belsõ védõvel játszottunk, Marcos nem is játszott még sokat, de kiválóan teljesített. Lépésrõl-lépésre magabiztosabbak lettünk, kezdtünk hinni a védekezésünk szervezettségében, majd a második félidõben - különösen Carrick, Herrera és Pogba révén - növeltük a tempót. Egyre nagyobb nyomást gyakoroltak. Ander az intenzitás és nyomás új szintjét hozta a csapatba. Kezdtük visszaszerezni a labdákat és egyre veszélyesebbek lettünk. A gól elõtt Pogbának volt egy nagy helyzete. A gól után Zlatannak és Rashfordnak, így a második gólt is megszerezhettük volna, amivel lezárhattuk volna a meccset. De azt gondolom, ez így jobb volt, mert így a játékosok a határokig mentek, mindent beleadva, a szurkolókban megteremtve ezt (a korábban említett) érzést. Tudom, hogy két nap múlva mérkõzés és tudom, hogy a játékosok a Liverpool, Fenerbahce, Chelsea, City sorozatot úgy teljesítették, hogy két nap volt a meccsek között. De úgy vélem, a szurkolóink megérdemelték ezt tõlünk és nagyon boldog vagyok miattuk és a játékosok miatt."

 

 

A szurkolók támogatásának érzése
"Ez egy igazi szenvedély, amely nem függ az eredménytõl és a pillanattól. Könnyû a Manchester United szurkolójának lenni, amikor triplázol, amikor hét éven keresztül címeket nyersz. De nem könnyû, amikor kikapsz 4-0-ra, és ez hihetetlen. Az egyetlen, amit mondhatok az az, hogy nem lehetek büszkébb, mint hogy én vagyok a Man United menedzsere. Ahogyan a programfüzetben is leírtam, egy borzalmas eredmény után az egyetlen, amit tenni lehet, az a harc. Küzdeni mentünk ki, amit a játékosok megtettek a szurkolókért. Mint ahogyan a szurkolók megtették egymásért, mert õk is a meccs részét képezték. Nem a Bajnokok Ligája döntõje volt. Ez csak a Ligakupa nyolcaddöntõje, de a City ellen játszottunk, ráadásul egy nagy verést követõen, úgyhogy nagyon fontos volt számunkra."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!