Mourinho kemény csatára számít a Burnley ellen

A Manchester United menedzsere, Jose Mourinho szerint a Burnley nagyon nehéz teszt elé állítja majd ma csapatát, de hangsúlyozta, cél a maximális pontszám begyûjtése a sorozatban három nyeretlen bajnoki után.


A szerdai, Manchester City felett aratott Ligakupa gyõzelmet követõen a Vörös Ördögök lendületben maradhatnak szombaton egy olyan csapat ellen, mely 1962 óta nem tudott nyerni az Old Traffordon.

A frissen feljutó Burnley, akiknél minden bizonnyal pályára lép az ex-Vörös Ördög Tom Heaton és Michael Keane, 14. helyet foglalja el a tabellán, de utóbbi találkozójukon egy biztató gyõzelmet tudtak szerezni az Everton ellen. Mourinho szerint semmi sem garantált egy olyan "õrült idõszakban", ahol a klub 13 nap alatt 5 mérkõzést is játszik.

"A Burnley egy nehéz fellenfél" - mondta az MUTV-nek Mourinho pénteken. "Még abban a szezonban, amikor kiestek [2014/15], nagyon nehéz ellenfelei voltak még a nagy csapatoknak is. Bajnok voltam akkor a Chelsea-vel, és döntetlent játszottak velünk a Stamford Bridge-n."

"A Cityvel küzdöttünk akkor a bajnoki címért, és emlékszem, hogy ellenük is döntetlent értek el az Etihadban, szóval jó eredményeket értek el a top csapatok ellen. Ebben a szezonban is, tudom, hogy odahaza, de elverték a Liverpoolt és az Evertont. Nehéz ellenfél a Burnley."

"Olyan játékstílusuk van, ahol nem igazán foglalkoztatja õket a stílus vagy hogy hogyan érik el a dolgokat; csak mennek elõre mindennel, amilyük van, és csak annyit mondhatok, hogy nagyon nehéz mérkõzés lesz."

 

 

 


"Nagyon fontos lesz számunkra, ha sikert tudunk elérni, de a maximum szintet kell hoznunk és az Old Traffordnak is mögöttünk kell majd állnia. Ugyanakkor ez nem is kérdéses, hiszen mindig mögöttünk állnak."

A múlt hétvégén elszenvedett 4-0-s vereség a Chelsea ellen mélyen kiábrándító volt, de a menedzser általánosságban elégedett csapata játékstílusával, ugyanakkor tudatában van, hogy a döntetleneket gyõzelemmé kell alakítaniuk.

"A lendületünk rendben van" - mondta. "Inkább veszítek el egy meccset 4-0-ra, mint négy találkozót 1-0-ra. Ez azért sokkal jobb. Jelenleg igazán jó momentumunk van és a futball, amit játszunk, jó."

"Elveszítettünk két pontot a Stoke ellen, és úgy gondolom, hogy az volt a legjobb mérkõzésünk odahaza a minõséget, támadófutballt és a lehetõségek kidolgozását tekintve. Jól játszunk, több, mint jól játszunk, de pontokra van szükségünk. Ez nyilvánvaló."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!