Manchester United 0-0 Burnley

A Manchester United tengernyi lehetõségbõl sem tudta bevenni a parádézó Tom Heaton kapuját, így 0-0-s döntetlent ért csak el hazai pályán a Burnley ellen.


A mérkõzésen végig domináló Manchester United a klub nevelése, Tom Heaton kapuját próbálta ma bevenni, de a 30 éves hálóõr parádés formának örvend, és amikor már õ sem volt ott, a kapufa kétszer is mentett a csapatkapitány Juan Mata, valamint Zlatan Ibrahimovic próbálkozásainál.

Ander Herrerát a mérkõzés második félidejében egy ütközés után második sárgalappal kissé véleményesen kiállították, a United pedig sorozatban utolsó négy Premier League mérkõzésén nem tudta begyûjteni a három pontot, ebbõl kétszer az Old Trafford teltháza elõtt voltak képtelenek nyerni.

Mourinho a hétközi Ligakupa gyõzelemhez képest két helyen változtatott csapatán, Matteo Darmian a kézmûtéten átesõ Antonio Valencia helyét vette át, Jesse Lingard pedig 50. mérkõzésén szerepelhetett a csapatban Carrick kárára.

Ibrahimovic már 20 másodperccel a mérkõzés kezdete után tüzelt Heaton kapujára, de a lövés középre ment, miután a bíró egy Lingard elleni szabálytalanságot követõen elõnyszabályt mutatott.

Pár perccel késõbb Heatonnak ismét közbe kellett avatkoznia, amikor Ibrahimovic remekül játszott össze Rashforddal, utóbbi pedig a spanyol elé tálalt, de kissé mögé érkezett a labda, így Heatont nem igazán dolgoztatta meg a lövést.

Ibrahimovic helyzet következett ismét, ezúttal kapu fölé lõtt valamelyest, miután Paul Pogba beadását a szintén korábbi Vörös Ördög Michael Keane fejelte ki.

A Burnley, akiknek eddig idei három sikerük a Turf Mooron született, képtelen volt épkézláb támadást felépíteni, és a United 17 perccel a mérkõzés kezdetét követõen nagyon közel állt a vezetés megszerzéséhez. Mata tett vissza zseniálisan egy labdát Ibrahimovicnak, azonban a csapat kilencese lövését követõen ismét egy hatalmas Heaton védés következett.

A Burnley kapusának nevéhez fûzõdik az idei Premier League legtöbb védése egy mérkõzésen, melyet a Southampton elleni vereség során állított be, és ma is egy ehhez hasonlóan forgalmas délután volt ez a kapus számára, azonban amikor már õ sem tudott odaérni, Mata lövése után a kapufa segítette ki a fortunával lepaktáló vendég csapatot.

A Unitednek a félidõ vége elõtt még voltak lehetõségei a vezetés megszerzésére Ibrahimovic által, majd Herrera beadását követõen Lingard fejelt kapura, de a próbálkozást bravúrral ki tudta védeni Heaton.

Pogba küldött bombaerõs lövést kapu fölé, melybe Heaton ismét beleért. Jon Flanagan úgy tûnt szabálytalanságot követett el Matteo Darmian ellen a büntetõterületen belül, Clattenburg sípja azonban néma maradt.

A második félidõben Mourinho elõbb a fõ szektorban foglalt helyet, majd az igazgatói szektorba költözött és onnan adott utasításokat. A United ott folytatta, ahol az elsõben abbahagyta, Ibrahimovic remekül tálalt Mata elé, azonban a spanyol lövését Heaton lábbal védte, majd Lingard próbálkozásánál is hasonlóan járt el.

 

 

 


A Stretford End ismét felemelhette hangját, amikor Pogba beadásába Michael Keane mintha kézzel ért volna bele, de a labda szögletre pattant róla, és Clattenburg ezúttal sem nyúlt a sípjához. Ami ez után következett, az talán Cristiano Ronaldo 2006/07-es szezonban az Arsenal elleni lövését idézhette fel, amikor Lehmann kapust közelrõl fejberúgta, és a helyzetbõl nem lett végül gól. Ezúttal Ibrahimovic és Heaton éltek át hasonló helyzetet, miután a svéd akrobatikus mozdulattal, elemi erõvel húzta kapura a játékszert, de Heaton ebbe is képes volt beleugrani, és a védés közben még meg is sérült a karja.

Heaton már verve volt, de Ibrahimovic fejese a kapufán csattant. A United helyzete azonban csak ezt követõen vált még frusztrálóbbá, amikor a már sárgalapos Ander Herrera megcsúszott és ezzel eltalálta Marney lábát, ami Clattenburg játékvezetõnél második sárgalapot ért, tíz emberre fogyatkozott a hazai csapat.

A United beküldte a mérkõzés végén az elõzõ két mérkõzést sérülés miatt kihagyó kapitányát, Rooneyt, Fellaini pedig Mata helyére állt be, a Burnley pedig közben majdnem megszerezte Sam Vokes lövését követõen a vezetést, de végül kimaradt a helyzet.

A Vörös Ördögök a mérkõzés végére nyomás alá helyezték ellenfelüket, Blind és Shaw is próbálkozott, majd Ibrahimovic Pogba beadása után közelrõl teljesen érthetelen módon hagyott ki óriási helyzetet, a Burnley azonban hõsiesen harcolt és túlélte az öt perces hosszabbítást. Még Rooney kapu fölé szálló lehetõsége miatt emelkedhetett meg a pulzusuk, azonban végül sikerült begyûjteniük idegenbeli elsõ pontjukat ebben a szezonban....




Premier League, 10. forduló
Manchester United 0-0 Burnley
Old Trafford

 

Vezette: M. Clattenburg

 

United: De Gea; Darmian, Rojo, Blind, Shaw; Herrera, Pogba; Lingard (Rooney 72), Mata (Fellaini 73), Rashford (Memphis 82); Ibrahimovic.
Nem használt cserék: Romero, Young, Carrick, Schneiderlin.

 

Burnley: Heaton (c); Lowton, Keane, Mee, Ward (Flanagan 44); Arfield, Hendrick, Marney, Gudmundsson (Boyd 85); Vokes, Gray (Barnes 60).
Nem használt cserék: Robinson, Tarkowski, Kightly, Bamford.

 

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Herrera, Pogba illetve Flanagan, Marney, Heaton

Piros lap: Herrera


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!