Herrera: Egyik legnehezebb napom

Ander Herrera bevallotta, pályafutása egyik legnehezebb napja volt a szombati, miután kiállították õt a Burnley elleni, 0-0-val végzõdött összecsapáson.


A Vörös Ördögök domináltak a mérkõzésen, de képtelenek voltak bevenni az ihletett formában védõ Tom Heaton kapuját.

 

Bár ragaszkodott hozzá, hogy nem volt szerencséjük, a mérkõzés után Herrera újságíróknak elmondta, nem tudja elképzelni, miként történt az, hogy a United nem szerezte meg a három pontot azután, hogy számos helyzetet alakított ki és 37 lövése volt.

 

"Hihetetlen volt" - mondta. "Beszélgettem Juannal [Mata] és mindketten egyetértettünk abban, hogy soha nem éltünk át ilyet a pályán. 20-22 helyzetet alakítottunk ki, 90 percen keresztül uraltuk a mérkõzést, de nem szereztünk gólt...hihetetlen. Nem volt mellettünk a szerencse, de remélhetõleg egy napon másképp lesz és akkor ilyen esetben fair eredmény születik, mint mondjuk 5-0-s vagy 6-0-s gyõzelem."

 

Mark Clattenburg a meccs 68. percében kiállította Herrerát, aki azonban nem akart ellenfelében semmilyen módon sem kárt okozni.

 

"Nem akartam szabálytalankodni egyik esetnél sem, nem vagyok erõszakos játékos. Az elsõ sárgánál behajlítottam a térdem, nem akartam megrúgni az ellenfelemet, a másodiknál pedig megcsúsztam."

 

A szombati eredmény azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök két döntetlent értek el a két legutóbbi, otthoni környezetben lejátszott bajnokin. Herrera úgy véli, ezek az elhullajtott pontok még sokba kerülhetnek a szezon végén, de úgy gondolja, a csapatnak azt kell mutatnia otthon, amit az elmúlt hetekben nyújtott.

 

 

"Természetesen szeretnénk harcolni mindenért" - folytatta a baszk játékos. "Négy olyan pontot veszítettünk el, amiket könnyedén hoznunk kellett volna, de ilyen a foci és a Premier League. Az öltözõben mindenki nagyon csalódott volt, mert jól játszottunk. Továbbra is így kell tennünk, mert sok jó dolgot tettünk. Mennünk kell tovább, nincs idõ sírásra, panaszkodásra. Csak továbbra is úgy kell játszanunk, ahogy tettük ma, a Liverpool ellen, a Stoke ellen, a Fenerbahce ellen. Szerintem a helyes úton vagyunk, de a mai nap pályfutásom egyik legnehezebb napja volt, mert 6-0-t érdemeltünk volna."

 

Az eredmény ellenére Herrera több társát is dicsérte, többek között honfitársát, Matát, aki a kapitányi karszalagot viselhette hétvégén.

 

"Õ egy top játékos - nagyon könnyû játszani vele. Fantasztikusan játszik és mindig tökéletesen passzolja nekem a ladát. Mindenki nagyon jó volt. Luke Shaw-ról is szeretnék említést tenni, mert õ is kiválóan játszott, nagy szükségünk van rá."

 

"Marcus Rashford nagyon jó volt, Marcos Rojo pedig fantasztikus. Amit pedig Paul Pogba tett ma a második félidõben, arra csak õ képes."

 

A manchesteriek immár a Fenerbahce elleni, idegenben sorra kerülõ Európa-liga összecsapásra, valamint a Swansea elleni bajnokira figyelnek. Herrera szeretné, ha az összes pontot begyûjtenék ezeken a találkozókon, bár a walesiek ellen õ nem léphet pályára eltiltása miatt.

 

"Azt gondolom, most a Fener elleni meccsre kell figyelni, meg kell nyerni azt. Megnyerni és megérdemelten megnyerni. Majd a Swansea ellen ugyanezt tenni. Hosszú távra gondolni nagy hiba. Remélem, azért jön pár gyõzelem sorozatban."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!