Jose indoklása Schweinsteiger visszatérésére

A Manchester United menedzsere, Jose Mourinho tisztázni igyekezett a Bastian Schweinsteiger körül kialakult helyzetet azzal, hogy megfogalmazása szerint egy „emberi döntés” volt a középpályást ismét az elsõ csapat edzésére rendelni.


Schweinsteiger, aki az idei szezonban még nem lépett pályára a United mezében, hétfõn fotókon is látható módon ott volt a csapat edzésén. A német azonban már nem tartott társaival Törökországba a Vörös Ördögök Fenerbahce elleni mérkõzésére, hiszen nem szerepel az Európa-liga keretben.

 

 

A meccs elõtti sajtótájékoztatón nyilatkozva Mourinho elárulta, hogy a döntés még múlt csütörtökön született meg, miszerint Schweinsteiger a csapattal edzhet – minderrõl pedig másnap értesítették a német játékost. A menedzser úgy érzi, személyét tekintve mindez javára fog szolgálni a világbajnoknak, ezen túl pedig egy plusz opciót is jelenthet, ha sérülések lépnének fel a középpályán, mint ahogy a védelemmel is emiatt vannak gondjai a Unitednek pillanatnyilag.

 

 

 

 

„Ez egy döntés, amit arra a tényre alapoztunk, hogy a szezon egy olyan szakaszában járunk, amikor nagyon nehéz elérni, hogy mindenki együtt eddzen” – mondta Mourinho.

 

 

„Jelenleg minden lejátszott meccsünk másnapján a játékosok különválogatott csoportokban edzenek – egy speciális rehabilitációs munkafolyamatot végeznek. A csoportok a megszokott 23-24 fõ helyett 13-14 emberbõl állnak, sérülések esetén 10-11-bõl.”

 

 

„Sokszor az Akadémiáról kell pár srácot hívnunk, hogy meglegyenek a tökéletes létszámok az edzéshez meccsrõl meccsre, hétrõl hétre. Most például majd pénteken azok a játékosok, akik itt (Isztambulban) játszanak, nem fognak az elsõszámú csoporttal edzeni – ez a bevett szokás.”

 

 

„Elnézve Bastiant és azt, ahogy profi módon dolgozott az erõnléti edzõvel, úgy gondoljuk, ez egy emberi döntés, egy professzionális döntés, hogy visszahozzuk õt a csapathoz. Sokkal felkészültebb és jobb állapotban lesz arra az esetre is, ha a jövõben úgy határoz, elhagyja a klubot és akkor is felkészültebb lesz a versenyhelyzetre, ha velünk marad.”

 

 

„Eggyel több alternatívát jelent számunkra. Jelen pillanatban nincsenek gondjaink a középpályán a védelemmel ellentétben, de ha netán adódnának, ez egy plusz választási lehetõséget jelent. Mindez egy emberi döntés figyelembe véve a létszámokat és megoldásokat az edzéseken, de egyben egy olyan döntés is, ami mindenkinek az elõnyét szolgálja. Hasznos számunkra és számára egyaránt.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!