Akadémia: Manchester United 1-0 Newcastle

Paul McGuinness csapata szinte kényelmes módon, egyoldalú találkozón jutott be az FA Youth Cup negyeddöntõjébe a tegnap esti, Newcastle felett aratott gyõzelemmel.


Az FA Youth Cup 5. fordulójában látogatott a Moss Lanere a Newcastle United akadémiája, ám a Vörös Ördögök nem adtak örömre okot a vendégeknek, Ravel Morrison egy szenzációs pillanatával eldöntötte a hazai gárda a továbbjutás sorsát.

A Manchesterbõl hiányzott a két támadó, Will Keane (láb problémák miatt) valamint John Cofie (hétfõn térdmûtéten esett át), így McGuinnessnek ismételten improvizálnia kellett a támadósort illetõen. Gyliano Van Velzen került így a támadósor élére szélrõl, míg kicsit visszavontabban mögötte Ravel Morrison kapott lehetõséget.

A támadások leginkább csak a Newcastle kapuja felé irányultak. Elsõ helyzet Jesse Lingard elõtt adódott a 10. percben, amikor Larnell Coletól kapott egy remek passzt, ám hét méterrõl fölé lõtt. A következõ helyzet Morrison elõtt adódott, aki két védõrõl remekül lefordulva 16 méterrõl lõtt, de kapufát talált csak.

Pillanatokkal késõbb Morrison adott egy kiváló labdát Tunnicliffenek, aki kemény lövést eresztett meg, de a kapus a helyén volt. Annak ellenére, hogy a hazai United helyzeteket dolgozott ki, a gyilkos ösztön hiányzott belõlük, amit Will Keane és John Cofie kiválása eredményezett.

A második félidõt a Manchester kezdte, szinte azonnal egy Morrison lövéssel, amely éppen csak kerülte el a kaput. Ám a 64. percben már eredményes volt a fiatal szélsõ. Egy nagyon okos lábmunka után készített magának a 16-oson belül lövésre, a labda pedig a felsõlécrõl a hálóba pattant, ezzel mgszerezve a hazaiak vezetését.

A fáradhatatlan Tunnicliffe és a szorgalmas Cole elõtt adódott még lehetõség, hogy növeljék csapatuk elõnyét, ám végül maradt az egy gólos gyõzelem.

A Vörös Ördögöknek ezután Liverpoolba kell látogatniuk a kupa negyeddöntõjében, mely mérkõzésre visszatérhet Will Keane már, akire nagy szüksége is lesz a Unitednek ahhoz, hogy a Poolt legyõzzék. Azt a Poolt, amely az FA Youth Cup 5. fordulójában 9-0 arányban gyõzte le a Southendet.


Manchester United 1-0 Newcastle United
FA Youth Cup ötödik kör, Moss Lane

United: Johnstone, M Keane, Thorpe, Fornasier, Blackett, Cole, Tunnicliffe, Pogba, Lingard, Morrison, van Velzen.
Nem használt cserék: Jacob, Massacci, Lawrence, McGinty, Barmby.

Gólszerzõ: Morrison 64.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!